Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Uppdatering - Vattenläcka på intagsledning av dricksvatten är nu åtgärdad

Uppdatering från Götene vatten och värme, tisdag den 12 juli 2022: läckan på intagsledningen av dricksvatten är nu åtgärdad och vattennivåerna fylls upp så som de ska. Uppmaningen om att endast förbruka vatten till det mest nödvändiga är inte längre aktuell. Dock vill de uppmärksamma alla om den torra sommarperiod vi befinner oss i, att grundvattennivåerna i Västra Götaland ligger under normal för årstiden och att vi därför inte bör slösa för stora mängder dricksvatten.

Tidigare information, inte längre aktuell:

Götene vatten och värme meddelar att en läcka på intagsledningen av dricksvatten har upptäckts under lördagen. Då läckan ännu inte är åtgärdad uppmanas nu alla i Götene, Hällekis och Källby att vara sparsamma med vattnet. Förbruka endast vatten till det som är mest nödvändigt tills att problemet är löst.

Vid lunchtid på lördagen upptäcktes en vattenläcka på intagsledningen av dricksvattnet. Sedan dess har Götene vatten och värme arbetat på att åtgärda problemet. Vattenläckan gör så att vattenverket inte fyller på med vatten för att tillverka nytt dricksvatten. Detta innebär i sin tur att depån mellan intaget och vattentillverkningen ligger efter.

Nu uppmanas alla att vara sparsamma med dricksvattnet

Då mycket vatten har läckt ut måste vi nu vara sparsamma med användandet av dricksvattnet. Därför uppmanar Götene vatten och värme alla invånare i Götene, Hällekis och Källby att vara sparsamma med vattnet och endast förbruka vatten till det som är mest nödvändigt tills att problemet är löst.

När läckan är åtgärdad kommer arbetet med påfyllning av grundvattnet att starta. Du kan ta del av uppdaterad information på både Götene vatten och värmes hemsida och Götene kommuns hemsida.

Kontakt vid frågor

Götene vatten och värme
Telefon: 0511-38 64 80
E-post: kundservice@gotenevatten.se

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!