Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Lyckat inflyttningskalas i Brunnsparken

Publicerad: klockan

Klicka på bilden för att förstora.

Klicka på bilden för att förstora.

Omkring 75 personer, strålande sol och fågelsång av dagens huvudgäster. Det sammanfattar fågelholksvernissagen tillika inflyttningskalaset i Brunnsparken söndagen den 23 mars.

Omkring 75 personer samlades för inflyttningskalaset och fågelholksvernissagen i Brunnsparken i Lundsbrunn på söndagsförmiddagen, den 23 mars. Solen sken upp och fåglarna började sjunga precis klockan 11.00, då invigning och rundvandring skulle börja.

Rundvandringen leddes av två barn som har varit med och byggt holkar till parken. Under vandringen spelades det upp fågelläten från de vanligaste fåglarna som gillar att bo i holk, bland andra nötväckan, svart-vit flugsnappare, talgoxe, sädesärla och kattuggla. Martin Bolms, biosfärambassadör och fågelskådare berättade om hur fåglarna lever och vad man ska tänka på när man sätter upp holkar.

Efter rundvandringen fanns det möjlighet att äta våfflor i Bygdegården, där det senare även hölls en prisutdelning under ledning av Kamran Redjamand, VD för Lundsbrunns kurort. Första pris, en söndagmiddag på Lundsbrunns kurort för fyra personer, delades ut till Simon och Moa, från Lundsbrunn. Andra pris, en söndagsmiddag på Lundsbrunns kurort för två personer, delades ut till Julia, Västerbyskolan. Tredje pris, samt vuxenkategorin, var lunch för två personer på Lundsbrunns kurort och detta vann Götene företagskooperativ.

Fortsättning med andra miljöprojekt i Lundsbrunn

Fågelholksprojektet har mynnat ut i en fortsättning som kommer att drivas av Lundsbrunns samhällsförening under ytterligare två år. Samhällsföreningen vill fortsätta med projekt kopplade till natur och miljö där alla åldrar kan vara med och bidra. Det finns en tanke att nästa år göra ett informationsprojekt om artrikedomen kring Sörboleden i Lundsbrunn.

Omkring 75 personer kom till fågelholksvernissagen.

Barnen Moa och Simon guidade besökarna under förmiddagen. Här spelar de upp fågelläten från de fåglar som förhoppningsvis kommer att flytta in i holkarna.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!