Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Bygglovhandläggare - ett bristyrke

Bygglovhandläggare är ett bristyrke, därför har Götene Kommun tillsammans med Campus Västra Skaraborg ingått i ett utbildningsprojekt för att utbilda fler. Under 10 veckor har Ronja som går programmet varit hos oss på samhällsbyggnad och gjort sin praktik under sin utbildning till bygglovhandläggare.

Ronja Feltsten praktikant på samhällsbyggnad

Bygglovhandläggare är ett bristyrke, därför har Götene Kommun tillsammans med Campus Västra Skaraborg ingått i ett utbildningsprojekt för att utbilda fler inom yrket. I detta projekt är Götene kommun med i ledningsgruppen och har även bidragit med lärarkompetens. Utbildningen är en yrkeshögskoleutbildning (YH).

Programmet läses på distans från Lidköping, Borås och Uddevalla, är på tre terminer och är nu inne på sin andra kursstart.

Vår praktikant Ronja 

Under 10 veckor har Ronja  varit hos oss på samhällsbyggnad och gjort sin praktik under sin utbildning till bygglovhandläggare.

Att gå utbildningen kom naturligt då jag har ett stort intresse för samhällsbyggnad och byggprocessen säger Ronja. Hon beskriver sin tid på samhällsbyggnad som rolig och omväxlande.

[...] att arbeta i en såpass liten kommun, där jag fått vara med under hela processen exempelvis vid bygglov men även andra delar inom samhällsbyggnad. Detta då alla samarbetar och tar hjälp av varandras kompetenser"

I dag avslutar hon sin praktik och vi önskar henne lycka till i det fortsatta arbetslivet.

Mer information

På Campus Skaraborgs hemsida hittar du mer information om utbildningen till bygglovshandläggare (nytt fönster)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!