Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Stjälkaskogens friluftsområde är nu invigt!

Publicerad: klockan

Johan Bäckman och Åsa Karlsson höll i invigningen. Klicka på bilden för att förstora.

Johan Bäckman och Åsa Karlsson höll i invigningen. Klicka på bilden för att förstora.

Det har hänt en del saker i Stjälkaskogen. Vindskydd och grillplatser har byggts, uppmärkt stig och informationstavlor satts upp. Lördagen den 10 februari skedde den officiella invigningen för allmänheten.

Invigningen drog igång under lördagsförmiddagen med ett invigningstal från kommunalråd Åsa Karlsson. Efter det anordnades en tipspromenad som avslutades med en prisutdelning. Götene kommun bjöd också på grillad korv och varm dryck. Ungefär 60 personer deltog under dagen.

Stjälkaskogen ligger i anslutning till Ljungsbackenskolan och har hitintills främst nyttjats som skolskog. Tanken med de insatser som gjorts är dels att eleverna ska få ännu mer användning av skogen i sin pedagogik men också att fler Götenebor ska hitta ut och ha nytta av den tätortsnära skog som finns i Götene. Därför har tre stycken entréer med varsin informationsskylt iordningställts. Från entréerna knyts stigarna ihop med en 900 meter lång slinga, allt uppmärkt med blåmarkerade stolpar. Utmed stigen finns ett vindskydd och två eldplatser med grillgaller och bänkar. En eldplats ligger intill vindskyddet och den andra intill entrén vid mandolingatan. För framtiden handlar det nu om att med skogsskötseln skapa mer spännande och intressanta naturmiljöer för människor att röra sig i.

Arbetet med att rusta upp Stjälkaskogen har skett inom LONA-projektet ”Tätortsnära skogar i Götene till grön oas”. LONA (lokala naturvårdssatsningen) är Naturvårdsverket sätt att stimulera kommuners naturvårdsarbete.

Statliga bidrag till naturvårdsprojekt är medfinansiär för genomförandet av detta projekt.

Kontakt:

Johan Bäckman, kommunekolog
Telefon: 0511-38 62 32
E-post: johan.backman@gotene.se

Film från invigningen

I den här korta filmen kan du få en känsla för vad som skedde under invigningen.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!