Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Miljömålsdag vid Kulleberg den 27 augusti

Publicerad: klockan

Klicka på bilden för att förstora.

Klicka på bilden för att förstora.

Söndagen den 27 augusti genomfördes en miljömålsdag vid Friluftsfrämjandets anläggning Kulleberg på Kinnekulle.

En skön miljödag i höstsol vid friluftsfrämjandets anläggning Kulleberg.

 

Under förmiddagen fick alla besökare en skön miljöinriktad förmiddag med barnaktiviteter och en spännande information om de miljömålsstationer som är placerade runt om i Götene kommun. De 12 miljömålsstationerna har utvecklats inom ramen för projekt MINA (Miljömål i naturen) med Götene kommun som projektägare. Statliga bidrag till naturvårdsprojekt är medfinansiär för genomförandet av detta projekt.

Johan Bäckman, Kommunekolog på Götene kommun, gavs tillfälle under förmiddagen att berätta om arbetet att skapa ett kommunalt naturreservat vid Björkullasand och dess relation till miljömålen.

Var med och fotografera miljömål

 

En mängd olika aktivteter genomfördes under förmiddagen. Det fanns barnaktiviteter, möjlighet att besöka miljömålsstationen "Frisk luft" och Kullebergs fina naturstig och givetvis gott fika. Under dagen inleddes även ett fotoprojekt med miljömålsprägel. Götene kommun inbjuder  nu fotointresserade att skapa egna bilder kommande år om betydelsen av de 12 mijömål som ingår i projekt MINA. Vad betyder exempelvis Miljömålet "Levande skogar" eller "Ett rikt växt och djurliv" för mig?

Tagna bilder visas på kommunens webbplats. Fotografier kan skickas till denna e-post: mikael.lundgren@gotene.se. Till bilden bifogas fotografens namn och vilket miljömål som bilden symboliserar. De 12 miljömål som beskrivs inom MINA går att finna i övriga artiklar på denna webbplats. I en av dessa artiklar redovisas en länk till kartan över samtliga miljömålsstationer.

Företrädare för bland annat Götene kommun, Friluftsfrämjandet, Hushållningssällskapet i Skaraborg, Naturskyddsföreningen och Götene Vatten & Värme deltog. Under förmiddagen redovisades hur besökare kan ta sig till samtliga miljömålsstationer och även ta del av den webbaserade karta som tagits fram med panoramafoton för samtliga stationer. Flera liknande aktiviteter  genomfördes i Sverige denna söndag som manifesterar den nationella Lona-dagen (LONA står för Lokala naturvårdssatsningen).

Karta över kommunens miljömålsstationer (nytt fönster)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Var ligger Kulleberg?

Friluftsfrämjandets anläggning Kulleberg ligger cirka 300 meter norr om Kinnekullegården utmed vägen ner mot Hällekis. Det finns Parkeringsmöjligheter på båda sidor om vägen vid Kulleberg.

Biosfär Vänerskärgården med Kinnekulle

Passa även på att besöka Biosfär Vänerskärgården med Kinnekulle och deras webbplats som har intressant information.

http://vanerkulle.org 

Besökare vid en av kommunens tolv miljömålsstationer

Besökare vid en av kommunens tolv miljömålsstationer

Miljömål i naturen

Miljömål i naturen

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!