Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Miljömålsdag vid Blombergs badplats - 24 juli

Publicerad: klockan

Blombergs badplats, Götene kommun

En eftermiddag med allt mellan fågel och fisk. Söndags­eftermiddagen kommer ha fokus på Sveriges miljömål ”Levande sjöar och vattendrag” och bjuder på bland annat flera intressanta föredrag och grillad Vänergös. Den 24 juli klockan 15.00-17.00.

Söndagen inleds med att Götene kommuns miljö- och klimatstrateg ger en kort inledande presentation om miljömålet "Levande sjöar och vattendrag".

Andreas Furustam, vid Naturavdelningen,Länsstyrelsen Västra Götalands län, kommer sedan berätta om det spännande arbete som sker inom projektet Life+Vänern.

Projekt LIFE+ Vänern restaurerar viktiga livsmiljöer kring Vänern för ett antal fåglar och naturtyper som är utpekade i EU:s fågeldirektiv och art- och habitatdirektiv. Även friluftslivet gynnas eftersom det öppna landskapet är mer attraktivt att besöka. Projektet arbetar också för att öka kunskapen om Vänerns naturvärden och Natura 2000-områden.

Under eftermiddagen kommer vi med hjälp av duktiga kockar försöka grilla Vänergös och ge goda tips på hur man får till en god smak. Förhoppningsvis blir grillningen lyckad så du som besökare kan få en smakbit. Vi får även lyssna till en fiskare som berättar om livet som fiskare i Vänern.

Miljömålsdagen är ett arrangemang som sker inom ett miljöprojekt kallat "Miljömål i Naturen". Projektet drivs av Götene kommun i samverkan med Naturskyddsföreningen, Friluftsfrämjandet och OK Klyftamon. Studiefrämjandet stödjer dagens arrangemang.

Statliga bidrag till naturvårdsprojekt är medfinansiär för genomförandet av detta projekt.

Tid och plats

Blombergs badplats, 24 juli klockan 15.00-17.00

Badplatsen ligger på dessa koordinater:
58.5475, 13.3156 (Latitud,Longitud)

För mer information

Kontakta:
Mikael Lundgren, miljö- och klimatstrateg på Götene kommun
Telefon: 0511-38 62 83  
E-post: mikael.lundgren@gotene.se

Götene kommun - en del av biosfären

http://vanerkulle.org

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!