Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Götene kommun deltar i årets kampanj - Vi håller rent 2018!

Publicerad: klockan

Karin Lind, Miljösamordnare vid Götene Vatten och Värme AB, Johan Bäckman, Kommunekolog, Götene kommun.

Karin Lind, Miljösamordnare vid Götene Vatten och Värme AB och Johan Bäckman, Kommunekolog, Götene kommun.

Under vecka 18 genomför Götene kommun sin kampanjevecka då Sveriges största skräpjakt sker.

Välkommen till årets kampanj - Vi Håller Rent 2018!

Varje vår sker kampanjen Vi Håller Rent i Sveriges kommuner – Sveriges största skräpjakt! Götene kommun deltar i denna kampanj i samverkan med Götene Vatten och Värme AB. Vår kampanj kommer att genomföras vecka 18.

Material

Kommunen stöttar alla deltagare med skräpplockarmaterial från Håll Sverige Rent. Materialet består av vita sopsäckar, mindre skräppåsar samt pedagogiskt material. Kommunen får materialet från Håll Sverige Rent under vecka 15, vi går ut med information när ni kan hämta ert material. För information om materialutlämning med mera kontakta medborgarkontoret eller Johan Bäckman, Götene kommuns kommunekolog, per e-post: Johan.Backman@gotene.se

För de skolor, förskolor, föreningar, företag med flera som vill ha materialet från Håll Sverige Rent måste anmäla er på kampanjen Vi Håller Rent på Håll Sverige Rents hemsida (nytt fönster)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Anmälan kan göras fram till den 25 mars.

Götene kommun kommer också att ha sopsäckar med Håll Sverige Rent-loggan tillgängliga för privatpersoner att hämta ut på Medborgarkontoret och på återvinningscentralen.

Aktiviteter i kommunen

Vi kommer att hålla kampanjvecka under vecka 18. Mer information om hur allt kommer fungera meddelas vecka 17 inför kampanjveckan.

Varför sker denna kampanj?

Att plocka skräp är ett konkret sätt att påverka sin närmiljö till det bättre och skapa en stolthet över platsen man bor på. I år har vi särskilt fokus på barn och unga med nytt pedagogiskt material både för yngre och äldre barn. Sedan är det egentligen fritt fram att plocka skräp när som helst under våren, men om du vill få Håll Sverige Rents påsar, säckar och skräpspel är det bra att ha koll på vilken vecka materialet kommer till din kommun så du kan hämta ut ditt material.

Att delta i kampanjen är kostnadsfritt. Anmälda kommuner får kostnadsfritt skräpplockarmaterial att dela ut till deltagare i kommunen.

Götene kommun hjälper deltagarna att bli av med skräpet. Mer information inför kampanjveckan kommer under vecka 17.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!