Bio Göta Lejon

Vanligtvis visas film onsdagar och söndagar men det blir ofta även andra tillfällen. Här kan du se bra filmer till ett mycket förmånligt pris. Popcorn, läsk och godis finns att köpa i foajén.

Här kan du se bio i jättebekväma fåtöljer med ordentligt benutrymme.

Platsbokning

Boka plats direkt! (nytt fönster)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Du kan också boka plats på Medborgarkontoret, vardagar mellan klockan 8.00‑17.00 på telefon: 0511‑38 60 01 eller i bion från cirka en timme innan varje föreställning på telefon: 0511‑504 90.

Hämta ut biljetter

Vill du slippa stå i kö innan föreställningen kan du köpa dina biljetter på medborgarkontoret i Centrumhuset, vardagar klockan 8.00‑17.00. Annars hämtar du dina bokade biljetter på bion senast 20 minuter innan filmen startar. Kassan öppnar cirka 45 minuter innan filmen startar.

Vill du bli medlem i bioföreningen?

Bio Göta Lejon drivs av en ideell förening. Vill du bli medlem så fyll i det här formuläret.

Aktuella filmer

 • Klicka på bilden för att förstora.

  Beautiful Boy


  Söndag 20 januari klockan 18.30
  Onsdag 23 januari klockan 19.00
  Pris: 105 kronor
  Längd: 2 timmar och 1 min.
  Tillåten från 15 år (från 11 år i vuxet sällskap)
  Boka plats direkt! (nytt fönster)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

  Den framgångsrike journalisten David har alltid försökt ge sin älskade son allt han behöver. Men vare sig David eller Nics mamma Vicki kan hindra sonen från att börja experimentera med crystal meth. När missbruket är ett faktum ger sig David och Vicki i kast med något av det svåraste föräldrar kan utsättas för. Hur ska de nå fram till sin son, och kommer de att lyckas besegra den demon som tagit över honom både fysiskt och psykiskt? Timothée Chalamet vann allas hjärtan som känslige Elio i Call Me By Your Name, en roll han Oscarsnominerades för som en av de yngsta genom tiderna. Många tror att Timothée kommer att nomineras igen för sin otroliga insats som drogberoende Nic i det gripande, verklighetsbaserade familjedramat Beautiful Boy. Steve Carell Oscarsnominerades för sin insats i Foxcatcher, och scenerna mellan honom och Timothée Chalamet beskrivs av amerikanska kritiker som bland de mest hjärtslitande, uppriktiga någonsin.Genre: Drama. Regi: Felix Van Groeningen Skådespelare: Steve Carell, Timothée Chalamet, Maura Tierney, Amy Ryan, Timothy Hutton


 • Klicka på bilden för att förstora.

  Invigningen av Göteborgs filmfestival med premiärfilmen "Aurora"


  Fredag 25 januari klockan 17.30 Pris: 40 kronor.
  Vi bjuder på mingel, bubbel och festlig stämning!Boka plats direkt! (nytt fönster)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

  Direktsändning från invigningen på Bio Draken i Göteborg. kortfilmen "Zlatan i Alperna " av Monne Lindström och världspremiär på filmfestivalens invigningsfilm "Aurora " av Debutanten Miia Tervos. Kvällen börjar med mingel!Den 25 januari är det dags för Göteborg Film Festivals öppnings cermoni och röda mattan rullas ut. Inte bara på Draken i Göteborg, utan också på de nära 35 biografer runt om i regionen som direktsänder invigningsceremonin. Kvällens konferencier som guidar oss mellan tal, film och prominenta gäster är komikern, radioprofilen och festivalarrangören Emma Knyckare.Program för kvällen17.30 Invigningsceremonin direktsänds från Draken i Göteborg18.15 Kortfilmen "Zlatan i Alperna"18.30 Invigningsfilmen "Aurora"20.15 MingelbufféSamarrangemang med Götene kommun "Aurora" av Miia TervosFestande nageltekniker med anknytningsstörningar blir äktenskapsmäklare åt iransk flykting i Miia Tervos oemotståndliga debut. Med sprudlande energi och avväpnande svart humor berättar Miia Tervo om ensamhet, vardagsrasism och alkoholism i en intelligent romantisk komedi som leker med fördomar och genrekonventioner. Aurora är en rolig och strulig festtjej som vill byta sitt skitliv mot något bättre i Norge. Darian är en melankolisk flykting från Iran som behöver gifta sig snabbt för att han och hans dotter ska få stanna i Finland. Aurora går med på att hjälpa honom, och hittar snabbt flera potentiella fruar, varav vissa till och med är under 80 år gamla. Mimosa Willamo ger fart och närvaro åt titelrollen i en snygg och charmig film om kärlekens överskridande kraft.Regi: Miia Tervo
  Längd: 1 timme och 46 minuter
  Land: Finland
  "Zlatan i Alperna" av Monne LindströmSveriges bästa fotbollsspelare har knäppt upp pjäxorna och småslumrar vid toppstugan, men när en snöblind kvinna behöver hjälp ställer han såklart upp. Denna oemotståndligt charmiga animation påminner om varför vi en gång blev störtförälskade i liraren från Rosengård.Regi: Monne Lindström
  Längd: 15 minuter
  Land: Sverige
  Göteborg Film FestivalGöteborg Film Festival är den största filmfestivalen i Norden. Varje år reser festivalens programgrupp jorden runt för att välja film att ta till Göteborg – och under tio dagar i slutet av januari, när festivalen hålls, stundar en filmfest med uppemot 450 filmer från ett 80-tal länder.Att ta hela världen till Göteborg har alltid varit festivalens motto, men målsättningen är även att vara en språngbräda ut i världen för ny nordisk film. Den nordiska tävlingen, Dragon Award Best Nordic Film, mönstrar varje år ett högklassigt startfält och prissumman till vinnaren tillhör en av filmvärldens största: en miljon kronor.Göteborg Film Festival startades 1979 och har sedan dess lockat tusentals av biobesökare till Göteborg varje år. Festivalen har numera årligen drygt 130 000 besök.Festivalpass till Göteborg Film FestivalBiljetten till kvällen gäller som festivalpass till Göteborg Film Festival för de som vill åka till Göteborg och se på fler filmer.


 • Klicka på bilden för att förstora.

  Bohemian Rhapsody


  Söndag 27 januari klockan 15.00
  Pris: 105 kronor
  Längd: 2 timmar och 14 min.
  Tillåten från 7 år (barntillåten i vuxet sällskap)
  Boka plats direkt! (nytt fönster)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

  Bohemian Rhapsody är en hyllning till Queen, deras musik och enastående sångare Freddie Mercury, som trotsade stereotyperna, rev upp konventionerna och blev en av världens mest älskade underhållare. Filmen följer bandets explosionsartade uppgång genom deras ikoniska låtar och revolutionerande sound, när bandet nästan splittras på grund av Mercuys urspårade livsstil och den triumfartade återföreningen under Live Aid då Mercury leder bandet i ett av de mäktigaste framträdandena i rockhistorien, samtidigt som han kämpar mot en livshotande sjukdom. Under tiden cementerar de arvet från ett band som fortsätter att inspirera outsiders, drömmare och musikälskare än idag.Genre: Biografi, Drama, Musik. Regi : Bryan Singer. Skådespelare : Rami Malek, Gwilym Lee, Ben Hardy, Joseph Mazzello, Aidan Gillen, Lucy Boynton, Tom Hollander, Allen Leech.


 • Klicka på bilden för att förstora.

  Britt-Marie var här


  Söndag 27 januari klockan 18.30
  Onsdag 30 januari klockan 19.00
  Pris: 105 kronor
  Längd och äldersgräns ännu ej bestämt.
  Boka plats direkt! (nytt fönster)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

  Britt-Marie är inte alls någon ordningsfascist. Det är bara det att smuts och oorganiserade besticklådor får henne att skrika på insidan. När hon lämnar sin man efter 40 års äktenskap och ett liv som hemmafru, tvingas hon göra upp med sig själv och möta omvärlden. Hon hamnar i Borg, en liten håla där allt är nedlagt förutom den ölstinkande pizzerian och det lokala fotbollslaget. Britt-Marie tar över som tränare för byns ungdomslag, trots att hon avskyr fotboll. Men snart väcks hennes drömmar och med dem en undangömd framtidstro. Kanske finns det en andra chans i livet, kanske är det aldrig för sent att börja leva. Britt-Marie var här är årets stora feelgood-drama som filmatiseras efter ännu en succéroman av Fredrik Backman, författaren bakom En man som heter Ove. För regin står Tuva Novotny som därmed gör sin första svenska långfilm.Genre: Drama, komedi. Regi: Tuva Novotny.Skådespelare: Pernilla August, Peter Haber, Anders Mossling, Malin Levanon, Vera Vitali, Olle Sarri, Mahmut Suvakci, Lance Ncube.


 • Klicka på bilden för att förstora.

  A star is born


  Tisdag 29 januari klockan 18.30
  Pris: 105 kronor.
  Längd: 2 timmar och 16 minuter.
  Barntillåten i vuxens sällskap (annars från 7 år).
  Boka plats direkt! (nytt fönster)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

  Ally har precis gett upp sin dröm om att slå igenom som sångerska, när hon en dag upptäcks av musikern Jack som ger henne en välbehövlig spark in i rampljuset.Men när Allys karriär äntligen börjar ta fart så håller deras relation på att rasera, samtidigt som Jack kämpar mot sina egna inre demoner …Genre: Drama, musik. Regissör: Bradley Cooper. Skådespelare: Lady Gaga, Bradley Cooper, Sam Elliott, Dave Chappelle, Anthony Ramos.


Kommande filmer

Information

Gatuadress: Torggatan 4 (Götasalen i Centrumhusets källare)

Platser: 87 

Biljettbokning: Medborgarkontoret i Götene. Telefon: 0511-38 60 01

Telefon kassa: 0511-504 90

Postadress: c/o Götene kommun, 533 80 Götene

Startår: 2003

Ägare: Videvox Biografservice AB. Telefon: 08-92 00 45

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!


Sidansvarig: Adrian Braekke, senast ändrad 27 december 2018