Lyssna

Publicerad klockan .

Skilda världar - en gruppverksamhet för barn med separerade föräldrar

Man brukar säga att det är föräldrarna som skiljer sig, inte barnen. Men barnen går igenom sin egen skilsmässa. I en SKILDA VÄRLDAR-grupp får barnen ett alldeles eget utrymme för att tillsammans med andra barn som också har skilda föräldrar dela tankar, känslor och upplevelser.

Ensam flicka med tankebubbla bakom sig. Fundersam.Förstora bilden

Foto: khamkhor, Pixabay.

Nu vill vi starta upp grupper för barn och elever i Götene kommun. Gruppen är för barn mellan 7-12år med föräldrar som inte längre bor tillsammans.

Gruppen kommer att träffas vid 10 tillfällen. Varje tillfälle har ett tema som vi berör genom att måla, göra övningar och lekar, rita, läsa en berättelse eller se en film. På detta sätt får barnen dela erfarenheter och hjälp att hitta nya vägar i en förändrad livssituation. Exempelvis hur det är att ha två hem, hur vågar man säga ifrån och tala om vad man vill eller hur är det att ha olika familjer.

Syftet med grupperna är att stärka barnens självkänsla och minska känslan av att vara ensam med sina tankar och känslor.

Anmälan och mer information

Gruppen kommer att träffas under tio tillfällen på tisdagar, mellan kl 15.30-17.30 centralt i Götene. Vi kommer att starta upp gruppen den 28/3.

Att delta i gruppverksamheten är kostnadsfritt. Varje träff inleds med mellanmål då många barn kommer direkt från skolan.

Välkomna att anmäla ert barn till denna gruppverksamhet!

För anmälan och mer information kontakta:
Maggan Ericzon, Familjebehandlare
Telefon: 0702-300538
E-post: maggan.ericzon@gotene.se

Lina Kjellqvist, Skolkurator
Telefon: 0511-38 61 65
E-post: lina.kjellqvist@gotene.se

Sista anmälningsdagen är 28/2-23

För att en grupp skall kunna startas upp behöver vi ha ett minimum på 6 barn.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!