Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Kuratorerna Caroline Bogren och Oscar Hasslekvist får utmärkelsen Årets bemötande 2022!

Fanfarer och fyrverkerier för Caroline Bogren och Oscar Hasslekvist som har fått den interna utmärkelsen Årets bemötande 2022 i Götene kommun. De har ett oerhört fint och lyhört bemötande med barn och unga där ett förtroende sakta byggs upp så att tilltron till vuxna och skolan kan utvecklas. De blir en viktig länk för barn och unga då det ofta handlar om att komma ur ett negativt mönster. De har förmågan att se barn och ungas behov och lyssnar in. Det var med stor glädje som kommundirektören och kommunalrådet överraskade dem för att dela ut utmärkelsen.

Caroline Bogren och Oscar Hasslekvist håller i diplom och blombukett. Bakom dem står en whiteboard med texten "Årets mervärdesskapare" med hängande ballong och serpentiner. Förstora bilden

Caroline Bogren och Oscar Hasslekvist överraskade då de just fått reda på att de har fått utmärkelsen Årets bemötande 2022.

Vi har glädjen att meddela att kuratorerna Caroline Bogren och Oscar Hasslekvist har fått utmärkelsen Årets bemötande 2022!

Det var torsdagen den 26 januari som kommundirektören och kommunalrådet överraskade Caroline och Oscar när de tillsammans med de andra utvalda för utmärkelse blev lurade till ett påhittat möte. De trodde att de skulle ha föredragning för nämnden. När de gick in genom dörren fick de sedan en oväntad överraskning.

Video från uppvaktandet

I videon nedan kan du se hur uppvaktandet gick till och Caroline och Oscars förvånade och överraskade reaktion.

Stort grattis till er Caroline och Oscar! Ni är väl värda denna utmärkelse.

Nomineringen

Våra medarbetare har fått skicka in nomineringar av sina kollegor i kategorierna Årets bemötande, Årets ledarskap, Årets förebild och Årets verksamhetsutvecklare. Sedan har en arbetsgrupp valt ut en vinnare utifrån nomineringstexten. Så här löd den nomineringstext vi fick in om Caroline och Oscar:

Caroline och Oscar har ett stort och viktigt uppdrag i mötet med både barn och unga, föräldrar och skola när ett barn har problematisk skolfrånvaro. De har ett oerhört fint och lyhört bemötande med barn och unga där ett förtroende sakta byggs upp så att tilltron till vuxna och skolan kan utvecklas. De blir en viktig länk för barn och unga då det ofta handlar om att komma ur ett negativt mönster. De har förmågan att se barn och ungas behov och lyssnar in, samtidigt som de utmanar till att våga bryta negativa mönster. Caroline och Oscar går in med tydlighet, struktur och förtroende för att hjälpa barn och unga att lyckas!

De har fokus på barnet/den unga samtidigt som föräldrar har ett mycket gott stöd. Att som förälder få se sitt barn lyckas där man själv har kört fast är en obeskrivlig känsla. Deras roll mellan barnet/den unga, föräldrar och skola är en livlina för många. I alla dessa olika möten har Caroline och Oscar ett professionellt och empatiskt bemötande. Jag önskar innerligt att de uppmärksammas för sin viktiga och fina arbetsinsats!

Fler utmärkelser inom Årets mervärdesskapare 2022

Fem medarbetare inom Götene kommun fick utmärkelser inom Årets mervärdesskapare 2022, inom kategorierna:

Vad är Årets mervärdesskapare?

Götene kommun har mycket bra som framkommer i mätningar och enkäter. Det är vi stolta över! Men vi har också mycket bra som inte syns eller framkommer alls. Vi har fantastiska verksamheter, goda ledare och fina medarbetare som varje dag gör skillnad.

Genom att införa en utnämning till ”Årets mervärdesskapare” vill vi synliggöra dessa.

Syftet med Årets mervärdesskapare är att lyfta fram det fina som görs i vardagen, sprida goda exempel till varandra och bekräfta de som gör det lilla extra. Därför bad vi medarbetarna att nominera den eller de i deras arbetsnärhet som är värd att uppmärksammas för hur de förgyller vardagen för kommuninvånarna eller verksamheten, som har ett alldeles särskilt härligt bemötande eller som får andra att tycka att det är kul att gå till jobbet och kommuninvånarna att trivas i kommunens verksamheter.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!