Årets företagare 1998

Grävtjänst startades med en traktorgrävare 1965 av Bertil Karlsson och sonen Roland Bertilsson. Andra sonen Göten Bertilsson blev delägare i firman i slutet av 60-talet. 1975 inköptes Götene Maskingrävningar och lades ihop med bolaget. 1990 blev Roland och Göte Bertilsson ensamma ägare till företaget, och 1999 har Roland Bertilssons söner Tommy, Fredrik och Mikael gått in som delägare.

Företaget har idag 17 anställda inklusive ägarna, och omsätter årligen mellan 14 och 15 miljoner kronor. Maskinparken består av ett 20-tal enheter som grävmaskiner, traktorgrävare, bandtraktorer, hjullastare, dumpers och sopmaskiner. 1999 har man också förvärvat en ny och mer ändamålsenlig fastighet. Ägarna till Grävtjänst har i en mycket konkurrensutsatt bransch utvecklat ett modernt och framgångsrikt entreprenadföretag.

Den djupa nedgången på entreprenadsidan som inträffade under 90-talet klarade företaget genom engagemang i projekt utomlands. Ägarna har på ett mycket förtjänstfullt sätt utvecklat företaget och verksamheten såväl genom generationsskiften som under skilda betingelser för branschen.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!


Sidansvarig: Emelie Thim, senast ändrad 26 november 2013