Gammal nyhet

Den här nyheten publicerades 14 december 2017 och är kanske inte aktuell längre.

Lyckad Megafonfestival

Publicerad: 14 december 2017 klockan 09.51

Klicka på bilden för att förstora.

Klicka på bilden för att förstora.

I lördags den 9 december besökte cirka 100 ungdomar Centrumhuset i Götene för en fullspäckad ungdomsfestival med olika aktiviteter på tre plan. Bland annat fyllde musik entréplan, filminspelning på övre plan och spel på storbild och VR på nedre, självfallet fanns det fika.

Från klockan 18.00 på lördagskvällen strömmade ungdomar in i Centrumhuset, antingen för att bara ’hänga’ eller pröva på någon av de många aktiviteterna som fanns i hela huset.

Övre plan

På övre plan fanns Studiefrämjandet som hade film-workshop. Två grupper med unga filmade och klippte ihop filmer och slutresultatet blev två stycken 30 minuters långa filmer. Pokémon Go klubben var på plats och ordnade en tipspromenad runt om i huset.

Entréplan

Samtidigt som man gick runt och tittade på olika typer av konst på entréplan fanns även musikunderhållning med APG, Emma Åkesson, Hillside och Hush. Götene Fritidsgård hade för kvällen flyttat in och sålde go`fika. I biblioteket fanns en ’nördhörna’ där man tillverkade olika typer av fanart, anime och spelade olika typer av brädspel. Prismahörnan var på plats med information om sina aktiviteter.

Nedre plan

Vid Bio Göta Lejon fanns det möjlighet att testa på VR spel eller spela FIFA på storbildskärmen. BAkom scen skapades grafittikonst med hjälp av Carl Larsson.
Kvällen avslutades med en gratisfilm klockan 22.00, Fantastiska vidunder och vart man hittar dem.

Sammanfattat så var kvällen var lyckat med många glada miner!

Film

Studiefrämjandet Film Skaraborgs ungdomar spelade in en film från årets ungdomsfestival Megafon som var i helgen.
Film - Ungdomsfestivalen Megafon.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kvällen var ett samarbete mellan Götene kommun (fritid-ungdom och kultur), Svenska kyrkan och Prisma i samverkan med Studiefrämjandet.

Sidansvarig: Catrine Persson, senast ändrad 14 december 2017