Kulturprogram september 2017

 • Kulturcafé med vernissage: Chennet Juhlin - 4 september  Klicka på bilden för att förstora. Chennet Juhlin har verkat i Skaraborg under mer än 40 år. Den konstintresserade publiken har mött honom i många olika utställningar både på hemmaplan och i övriga landet. Här visar han ett urval från sin stora grafiska produktion i kombination med skulpturer i brons.Kvällen inleds med filmen "Ratornas rike" som Chennet Juhlin och Johan Malmström gjort tillsammans. Det är en kortfilm med Vänerbilder.Kvällen avslutas med café med musikunderhållning av Bernt Andersson som sjunger till eget gitarrackompanjemang.Utställningen pågår till den 29 september.

  Måndag 4 september, klockan 18.00, Götene konstrum och
  bibliotek, fri entré.
  Medarrangörer: Götene konstförening och NBV
 • Berättarstund på Berget: ”Torvtillverkningen på Blacken” -12 september    Hans och Göran Kron berättar om torv- och bränntorvsindustrin på Blacken.Publiken får gärna fylla på med sina minnen och frågor.

  Tisdag 12 september klockan 11.00, Götene äldrecenter, fri entré
  Medarrangörer: ABF, Folkhälsorådet, PRO och SPF

 • Trees and love, en hoppfull konsert för klimatet: livesändning på bio Göta Lejon- 12 september  Klicka på bilden för att förstora. En fantastisk konsert sänd live direkt från Göta Lejon i Stockholm med bland annat Helen Sjöholm, Peter Jöback, Malena Ernman, Babben Larsson och Anders Lundin.Vi-skogens ambassadörer kommer att ge allt för att samla in pengar. Målet är att kunna utbilda minst 50000 skolbarn i Afrika att ta upp kampen mot klimatförändringarna.Med Trees & Love startas trädklubbar där barnen lär sig att plantera träd och grödor som skyddar mot torka, översvämningar och hunger. Skörden blir till skolluncher och livsavgörande kunskaper följer med hem till familjen.KONFERENCIER: Anders Lundin, Babben Larsson MEDVERKANDE: Helen Sjöholm, Peter Jöback, Malena Ernman, Solala, m flSPELTID Cirka 2 tim inkl. pausMedarrangörer: Biografföreningen Göta Lejon

  Biljetter
  160 kronor (60 kronor med postkod-rabatt)
  Tisdag 12 september, Biograf Göta Lejon, kl 19.00.
 • Släktforskar-onsdag 20 september  Klicka på bilden för att förstora. Jan-Erik Björk berättar om bouppteckningar.

  Bouppteckningar är ett spännande matrial för alla som släktforskar. Här får du tips på hur du söker i olika arkiv.Samarrangemang med Götene Släktforskarförening och Studieförbundet Vuxenskolan.Onsdag den 20 september, klockan 19.00. Biblioteket. Fri entré.
 • Novelltävlingen - vinnaren utses! 30 september  Klicka på bilden för att förstora. Lördag den 30 september får vi veta vem som blir vinnare av sommarens novelltävling.

  Juryn har bestått av författaren Maria Hede, Eva Åborg samt Cecilia Waern.Pristagaren utses och får också möjlighet att läsa upp sin novell.Maria Hede, som har skrivit flera böcker, berättar om skrivandets glädjeämnen och vedermödor.Samarrangemang med Studieförbundet Vuxenskolan.Lördag 30 september klockan 10:30. Biblioteket. Fri entré.   Enkel fika 20 kr.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!


Sidansvarig: Ann-Sofie Andersson, senast ändrad 31 augusti 2017