Kulturprogram november 2017

 • Konsert med bildutställning och afternoon tea: Sofie Livebrant Lundsbrunns bygdegård -12 november



  Klicka på bilden för att förstora. Sofie Livebrant återkommer till Lundsbrunns bygdegård, nu med sånger från nytt album: Secrets - om drömmar, hemligheter och gränser. En eftermiddag som dessutom bjuder på bildutställning utifrån samma tema och afternoon tea.

  Musiken skapas i Sofies unika värld, på svenska, franska, engelska med inslag av poesi, folk, jazz och världen. På konserten medverkar även Henrik Cederblom på gitarr samt Sousou och Maher Cissoko, mångfaldigt prisbelönad duo från Sverige/ Senegal. Maher är Koraspelare ”sedan födseln”, och Sousou är en av få kvinnliga Koraspelare i världen. De turnerar flitigt och spelar på folk-,  jazz- och världsmusikfestivaler över hela världen.Jael Jansdotter och Mikael Lundgren har gjort bilder där de utgått från Sofies texter men också gjort egna tolkningar om drömmar, hemligheter och gränser.Café Fresh and go och samhällsföreningen dukar fram en härlig afternoon tea-buffé.Medarrangörer: Lundsbrunns samhällsförening, StudiefrämjandetSöndag 12 november
  Lundsbrunns bygdegård
  kl 13-16 Bildutställning
  kl 15-16 Afternooon tea
  kl 16 Konsert
  Biljetter 150 kronor inklusive afternoon tea! Köp din biljett här,länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
  eller hos Medborgarkontoret Götene 0511-38 60 01, Turistbyrån Lidköping 0510-200 20

 • Nordisk Biblioteksvecka - Kura skymning, 13 november -  



  Klicka på bilden för att förstora. Biblioteket bjuder in till en högläsningsvecka, under vecka 46:Årets Nordiska biblioteksvecka har temat "Öar i Norden". I år fyller Finland 100 år och därför uppmärksammas finska författarskap särskilt.  Årets högläsningsbok är skriven av den finlands-svenska författaren Ulla-Lena Lundberg. Boken heter Is och handlingen utspelas under efterkrigstid och skildrar en prästfamilj, som flyttar från fastlandet till en ögrupp som kallas Örarna i den åländska skärgården.  

  Måndag 13 november, klockan 19.00. Håkan Brattgård läser några kapitel ur boken Is.Högläsning varje dag; tisdag-fredag, klockan 12.30:  Texter av författarna Tove Jansson, Willy Kyrklund, Aleksis Kivi och Eva Kilpi kommer att läsas.Biblioteket. Fri entré
 • Föredrag - Katas gård i Varnhem, 15 november   



  Klicka på bilden för att förstora. Maria Vretemark, arkeolog på Västergötlands museum, berättar om spännande utgrävningar runt den gamla medeltida kyrkoplatsen i Varnhem. Utgrävningarna har gett ny kunskap som förändrar kunskapen om Västergötlands äldre historia. I år har utgrävningsplatsen invigts med en museibyggnad och kallas för Katas gård, efter den kvinna som härskade här för 1000 år sedan.   Föredraget är ett samarbete mellan Biblioteket, Vuxenskolan och Götene släktforskarförening.

  Onsdag den 15 november, klockan 19.00. Sessionssalen, Centrumhuset, Götene.Biljetter: 40 kronor kan köpas i Medborgarkontoret, telefon: 0511-38 60 01.
 • Barnkalas med Spöket Laban, Lilla Anna och alla dem andra! - 18 november



  Klicka på bilden för att förstora. Familjedag med Spöket Laban, Lilla Anna, Tummen och paret Sandbergs andra härliga figurer.

  Dagen bjuder på aktiviteter i hela Centrumhuset. Det blir bland annat pyssel, bokstavsjakt, fiskedamm, drop in-bio, fika, sagostund med Pulvret och musik med musikskolans elever.
  Klockan 11.00: Barnföreställning i Sessionssalen ”Lilla Nollan och dom andra” , en lekfull räknelära om
  allas lika värde. För barn från 3
  år. Biljetter 30 kronor, förköp och på plats i mån av tillgång. Köp bilett här eller i Medborgarkontoret.
  Lördag 18 november, klockan 10.00-12.00 i Centrumhuset.Fri entré (utom föreställningen kl 11)
 • Konsert: Still no bagpipes i Liljestensskolan -lördag 18 november



  Klicka på bilden för att förstora. 19 november 1992 gjorde No Bagpipes at All debut i Centrumhuset i Götene. Nu, exakt 25 år senare, är de tillbaka, fortfarande utan säckpipor.

  19 november 1992 gjorde No Bagpipes at All debut i Centrumhuset i Götene. Nu, exakt 25 år senare, är de under namnet Still No Bagpipes tillbaka med sin blandning av engelsk, skotsk och irländsk folkmusik. Lugna ballader blandas med snabba låtar, sånger med det instrumentala, känt med okänt. Ni som hört dem förut vet vad ni har att vänta, ni andra har något att upptäcka.Medarrangör: StudiefrämjandetLördag 18 november klockan 18.00, Liljestensskolan.
  Biljetter 100 kronor, fikaförsäljning i paus
  Köp din biljett här,länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
  eller hos Medborgarkontoret Götene 0511-38 60 01, Turistbyrån Lidköping 0510-200 20

 • Kulturcafé med vernissage: Birgitta Jannesson- 20 november



  Klicka på bilden för att förstora. Birgitta Jannesson arbetar både med keramiska bruksting och
  skulptur, ibland kombineras de båda i samma verk. Hennes experiment med glasyrer för in på nya spännande vägar.
  Kvällen inleds med film och avslutas med café och musik med Susanna Rytterås och Hanna Widlund.Utställningen pågår till 15 december.

  Måndag 20 november, klockan 18.00, Götene konstrum och
  bibliotek, fri entré.
  Medarrangörer: Götene konstförening och NBV
 • Musikföreställning: Hugget i sten - 27 november 



  Klicka på bilden för att förstora. En stenhuggares historia i ord och musik! Kristin Svensson och Clara Hållén berättar Håll Lars´ livshistoria fyllt av slit, nykterhet och underkastelse, med hjälp av visor, folkvisor och hans egna ord.

  Detta är berättelsen om Håll-Lars Petter Persson. Mannen som, i slutet av 1800-talet, flyttade från Älvdalen till Bohus-Malmön för att jobba i stenindustrin där. Att jobba i stenindustrin var tungt och arbetarna fick bekänna färg. När tunga lyft och hantverksskicklighet var enda chansen att överleva.I den här miljön flödade alkoholen, lönerna spelades bort och fackföreningarna frodades. Inget av det tilltalade Lars-Petter. Han ansåg att enda vägen till lycka var genom slit, nykterhet och undergivelse.Hela livet höll han på sina starka ideal och han slutade sina dagar på samma sätt som han börjat, som en stenhuggare.Håll-Lars Petter Perssons memoarer återfanns inmurade i en sten på Bohus Malmön. Vi berättar hans historia med hjälp av visor, folkvisor och hans egna texter.Musiken håller sig inom genrerna visa och folkmusik. Med i programmet finns visor som vi har efter Edith Carlsson från Malmön och visor som, enligt Lars Petter, sjöngs i hans barndomshem i Älvdalen. Det finns även ett par modernare visor och en riktig TaubeklassikerMusik på bibliotek, ett samarrangemang med Musikcentrum Väst, ABF. Måndag 27 november klockan 19.00, Biblioteket
  Biljetter 40 kronor.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!


Sidansvarig: Ann-Sofie Andersson, senast ändrad 31 augusti 2017