Konstrummet i Centrumhuset

Konstrummet i Götene har en central och synlig plats. Du finner de öppna och ljusa ytorna vid entrén till biblioteket. Götene konstförening har regelbundna konstutställningar under vår och höst. Under andra tider visas bland annat foton.

 • Sommarsalongen, vernissage - 12 juni  Emelie Liljebäck Lokala konstnärer och konsthantverkare ställer ut i Götene konstrum.
  Läs mer
 • Kulturcafé med vernissage: Chennet Juhlin - 4 september  Klicka på bilden för att förstora. Chennet Juhlin har verkat i Skaraborg under mer än 40 år. Den konstintresserade publiken har mött honom i många olika utställningar både på hemmaplan och i övriga landet. Här visar han ett urval från sin stora grafiska produktion i kombination med skulpturer i brons.Kvällen inleds med filmen "Ratornas rike" som Chennet Juhlin och Johan Malmström gjort tillsammans. Det är en kortfilm med Vänerbilder.Kvällen avslutas med café med musikunderhållning av Bernt Andersson som sjunger till eget gitarrackompanjemang.Utställningen pågår till den 29 september.
  Läs mer
 • Konstens vecka: Om Hilma af Klint- 2 oktober  Klicka på bilden för att förstora. Författaren Anna Laestadius Larsson har skrivit en roman om
  konstnären Hilma af Klint (1862-1944). Hilma af Klint målade som ingen annan gjort tidigare och hon
  var själv övertygad om att världen inte var redo för hennes
  tavlor.
  Hon gömde undan sin konst och först fyrtio år efter hennes död dök några av tavlorna upp på en utställning i Los Angeles och väckte stor uppmärksamhet. Anna Laestadius Larsson berättar, i ord och bild, om detta spännande konstnärskap.
  Läs mer
 • Kulturcafé med vernissage: Marianne Abelsson - 16 oktober  Klicka på bilden för att förstora. Marianne Abelsson är designer och arbetar med formgivning och konst i flera tekniker, bland annat textil och glas. Här får vi se hennes glas och grafik i en intressant kombination.Kvällen inleds med film och avslutas med café och musikunderhållning.Utställningen pågår till 10 november.
  Läs mer
 • Kulturcafé med vernissage: Birgitta Jannesson- 20 november  Klicka på bilden för att förstora. Birgitta Jannesson arbetar både med keramiska bruksting och
  skulptur, ibland kombineras de båda i samma verk. Hennes experiment med glasyrer för in på nya spännande vägar.
  Kvällen inleds med film och avslutas med café och musik med Susanna Rytterås och Hanna Widlund.Utställningen pågår till 15 december.
  Läs mer

Götene konstförening

Som medlem i konstföreningen deltar du i årliga utlottningar och du bidrar också till att stärka bildkonsten.

Hemsida: www.gotenekonstforening.nu (nytt fönster)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!


Sidansvarig: Adrian Braekke, senast ändrad 23 oktober 2017