Konstrummet i Centrumhuset

Konstrummet i Götene har en central och synlig plats. Du finner de öppna och ljusa ytorna vid entrén till biblioteket. Götene konstförening har regelbundna konstutställningar under vår och höst. Under andra tider visas bland annat foton.

 • Kulturcafé med vernissage: "Ett rosalätt skimmer" av Rickard och Carl Krantz - 22 februari  Klicka på bilden för att förstora. Bröderna Richard och Carl Krantz har båda valt att utbilda sig inom bild på högskolenivå. Richards val blev fri konst och han studerar för närvarande på sin Masterexamen på Konstfack i Stockholm. Carl har gått Yrkeshögskola, "Kreativa yrken" och landat i seriernas värld.
  Läs mer
 • Kulturcafé med vernissage: "Jag lever… alltså tänker jag", Marika Beutler, keramik  - 4 april  Klicka på bilden för att förstora. Marika Beutler är keramiker med utbildning från Formakademin i Lidköping. Hon skulpterar oftast fritt och inspireras av människor, samtal och livet som helhet.
  Läs mer
 • Utställning: Slåtterängen, foto och akvarell - 2 maj  Under 25 år har Naturskyddsföreningen i Lidköping arbetat med slåtter på Österplana vall, ett arbete som skildras i boken Blommande vallar.
  Läs mer
 • "Mitt kvinnliga arv" - Emelie Liljebäck - 13 juni  Emelie Liljebäck Utställningen ”Mitt kvinnliga arv” handlar om något många
  känner igen sig i. Ett arv som bör diskuteras men också lyftas
  fram.

  Läs mer
 • Fotoutställning - 8 augusti  Emelie Liljebäck Götene Fotoklubbställer ut ett urval av sina samlade fotografier.
  Läs mer
 • Kulturcafé med vernissage: Mattias Nilsson - 10 oktober  Klicka på bilden för att förstora. Kvällen inleds med filmen ”Ett nytt liv” (74 minuter) i biografen. Filmen berättar om Göteborgs-koloristerna på 30-talet och framförallt den begåvade och inåtvände konstnären Inge Schiöler.I konstrummet visar Mattias Nilsson målningar i tusch och i olja. Vernissage klockan 19.30 med konstnärssamtal och efterföljande café.
  Läs mer
 • Kulturcafé med vernissage: Älska konsthantverket - 14 november  Klicka på bilden för att förstora. Kvällen inleds med filmvisning. Konstföreningen dukar ett bord med vackra hantverksföremål och lyfter särskilt fram vävningen.Kvällen fortsätter med ett Kura skymnings-program om författaren och konstnären Folke Dahlberg som drunknade i  Vättern för 50 år sedan. Dag Gärdefors läser dikter och Erik Gärdefors framför egen nykomponerad musik.Utställningen pågår till 10 december.
  Läs mer

Götene konstförening

Som medlem i konstföreningen deltar du i årliga utlottningar och du bidrar också till att stärka bildkonsten.

Hemsida: www.gotenekonstforening.nu (nytt fönster)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!


Sidansvarig: Adrian Braekke, senast ändrad 05 februari 2016