Bio Göta Lejon

Vanligtvis visas film onsdagar och söndagar men det blir ofta även andra tillfällen. Här kan du se bra filmer till ett mycket förmånligt pris. Popcorn, läsk och godis finns att köpa i foajén.

Här kan du se bio i jättebekväma fåtöljer med ordentligt benutrymme.

Platsbokning

Boka plats direkt! (nytt fönster)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Du kan också boka plats på Medborgarkontoret, vardagar mellan klockan 8.00‑17.00 på telefon: 0511‑38 60 01 eller i bion från cirka en timme innan varje föreställning på telefon: 0511‑504 90.

Hämta ut biljetter

Vill du slippa stå i kö innan föreställningen kan du köpa dina biljetter på medborgarkontoret i Centrumhuset, vardagar klockan 8.00‑17.00. Annars hämtar du dina bokade biljetter på bion senast 20 minuter innan filmen startar. Kassan öppnar cirka 45 minuter innan filmen startar.

Vill du bli medlem i bioföreningen?

Bio Göta Lejon drivs av en ideell förening. Vill du bli medlem så fyll i det här formuläret.

Aktuella filmer

 • Klicka på bilden för att förstora.

  Djungelgänget (Alla talar svenska!)


  Söndag 21 januari klockan 15.00
  Söndag 28 januari klockan 15.00
  Pris: 80 kronor.
  Längd: 1 timme och 15 minuter.
  Tillåten från: 7 år (barntillåten i vuxet sällskap).
  Boka plats direkt! (nytt fönster)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

   Djungeln är i fara – det finns bara ett gäng som kan rädda den: DJUNGELGÄNGET 50% pingvin 50% tiger 100% hjälte.Tigerpingvinen Morris och resten av Djungelgänget har de senaste åren sett till att frid och fröjd råder i djungeln. Ända tills de en dag råkar möta deras farligaste motståndare någonsin – koalan Igor. För att hindra Igors onda planer att utplåna hela djungeln måste Djungelgänget använda all sin list och sitt mod, men också börja samarbeta med de mystiska ”Mästarna” som funnits i djungeln sedan urminnes tider.Baserad på favoritserien DJUNGELGÄNGET, känd från Barnkanalen – nu som långfilm!Genre: Animerat, Äventyr, Familj. Regi: David Alaux


 • Klicka på bilden för att förstora.

  Downsizing


  Söndag 21 januari klockan 18.30
  Onsdag 24 januari klockan 19.00
  Pris: 100 kronor.
  Längd: 2 timmar och 15 minuter.
  Åldersgräns ännu ej satt.
  Boka plats direkt! (nytt fönster)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

  DOWNSIZING föreställer sig en värld där norska forskare, som en lösning på planetens överbefolkning, uppfinner ett sätt att krympa människor till en dryg decimeters längd och därpå föreslår en 200-årig global övergång från stort till smått. I en miniatyrvärld räcker pengarna längre, och drömmen om ett bättre liv lockar medelklassmannen Paul Safranek och hans fru Audrey att ge upp sina stressiga liv i Omaha för att istället starta ett nytt miniliv. Ett val som leder till många spännande äventyr.Genre: Komedi, Drama, Sci-fi. Skådespelare: Kristen Wiig, Matt Damon,Laura Dern, Rolf Lassgård, Christoph Waltz och Neil Patrick Harris. Regi: Alexander Payne.


 • Klicka på bilden för att förstora.

  Ted - För kärlekens skull (EXTRAFÖRESTÄLLNING!)


  EXTRA - Torsdag 25 januari klockan 19.00 Pris: 100 kronor.
  Längd: 2 timmar.
  Tillåten från: 11 år (från 7 år i vuxet sällskap)
  Boka plats direkt! (nytt fönster)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

  Ted Gärdestads makalösa genombrott saknar motstycke i svensk pophistoria. I början av 70-talet greps Sverige av total Ted-feber och hela landet fascinerades av hans glädje, energi, talang och fantastiska låtar.Över en natt blev han Sveriges första riktiga tonårsidol. Filmen är en berättelse om en av vår tids största kompositörer, hans orubbliga relation till brodern Kenneth, till musiken och till livet. Teds livsöde kom att beröra en hel nation. Hans musik har på många sätt definierat svensk pop, med genialiska texter av brodern Kenneth, fyllda med liv, kärlek, smärta och hopp.Genre: Musik, Biografi


 • Klicka på bilden för att förstora.

  Invigningen av Göteborgs filmfestival med premiärfilmen "Amatörer"


  Fredag 26 januari klockan 17.30 Pris: 40 kronor.Kvällen börjar med mingel klockan 17.00 och pågår till cirka klockan 21.00.
  Boka plats direkt! (nytt fönster)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

  Direktsändning från invigningen på Bio Draken i Göteborg. kortfilmen "Brottas " av Julia Thelin och världspremiär på filmfestivalens invigningsfilm "Amatörer " av Gabriela Pichler. Kvällen börjar med mingel!Göteborg Film Festivals invigningsceremoni direktsänds till 31 biografer i Västra Götalandsregionen. Ceremonin leds i år av Emma Molin, känd från humorserien Grotesco. Alicia Vikander som är årets hedersgäst kommer tilldelas Nordic Honorary Dragon Award under ceremonin.Program för kvällen17.00 Mingel (med snittar)17.30 Invigningsceremonin direktsänds från Draken i Göteborg18.10 Kortfilmen "Brottas"18.30 Invigningsfilmen ""Amatörerna"20.30 Eftermingel (med sallad och dryck)"Amatörer" av Gabriela PichlerGabriela Pichlers Amatörer får sin världspremiär som invigningsfilm på Göteborg Film Festival. Filmen ingår även i tävlan om Dragon Award Best Nordic Film.

  Den kompromisslösa debuten Äta sova dö gjorde direkt Gabriela Pichler till en av Sveriges mest respekterade regissörer. Filmen vann fyra guldbaggar, bland annat för bästa film, regi och manus.

  Nu är hon tillbaka med en intelligent, varm och fantastiskt rolig film om vem som äger bilden av ett samhälle. Den lilla kommunen Lafors hoppas vända den ekonomiska torkan genom att locka till sig ett tyskt lågprisvaruhus. För att stärka kommunens varumärke ber de ungdomar att producera filmer om sin hemort, men filmerna blir inte som de tänkt sig. Utifrån ett manus som hon skrivit tillsammans med Jonas Hassen Khemiri gestaltar Gabriela Pichler såväl kämpande medborgare som plågade politiker med absolut tonträff, drabbande humor och hundraprocentig lojalitet.
  "Brottas" av Julia ThelinSom förfilm till årets invigningsfilm visas Brottas av Julia Thelin som ingår i kortfilmstävlingen Best Swedish Short – Startsladden.
  Göteborg Film FestivalGöteborg Film Festival är den största filmfestivalen i Norden. Varje år reser festivalens programgrupp jorden runt för att välja film att ta till Göteborg – och under tio dagar i slutet av januari, när festivalen hålls, stundar en filmfest med uppemot 450 filmer från ett 80-tal länder.Att ta hela världen till Göteborg har alltid varit festivalens motto, men målsättningen är även att vara en språngbräda ut i världen för ny nordisk film. Den nordiska tävlingen, Dragon Award Best Nordic Film, mönstrar varje år ett högklassigt startfält och prissumman till vinnaren tillhör en av filmvärldens största: en miljon kronor.Göteborg Film Festival startades 1979 och har sedan dess lockat tusentals av biobesökare till Göteborg varje år. Festivalen har numera årligen drygt 130 000 besök.Festivalpass till Göteborg Film FestivalBiljetten till kvällen gäller som festivalpass till Göteborg Film Festival för de som vill åka till Göteborg och se på fler filmer.


 • Klicka på bilden för att förstora.

  Wind river


  Söndag 28 januari klockan 18.30
  Onsdag 31 januari klockan 19.00
  Pris: 100 kronor.
  Längd: 1 timme och 48 minuter.
  Tillåten från 15 år (från 11 år i vuxet sällskap).
  Boka plats direkt! (nytt fönster)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

  Taylor Sheridan (manusförfattare till Sicario samt Hell or High Water) regidebuterar med denna thriller som utspelar sig i Wyoming.En flicka av uramerikanskt ursprung hittas död av lokale vildmarkspolisen Cory Lambert. För att lösa fallet skickar FBI Jane Banner från Las Vegas-kontoret, som anländer i en vräkig suv. Banner och Lambert utgör ett högst omaka par i jakten på mördaren.Genre: Thriller. Skådespelare: Jeremy Renner, Elizabeth Olsen, Gil Birmingham, Graham Greene. Regi: Taylor Sheridan.


Kommande filmer

Information

Gatuadress: Torggatan 4 (Götasalen i Centrumhusets källare)

Platser: 87 

Biljettbokning: Medborgarkontoret i Götene. Telefon: 0511-38 60 01

Telefon kassa: 0511-504 90

Postadress: c/o Götene kommun, 533 80 Götene

Startår: 2003

Ägare: Videvox Biografservice AB. Telefon: 08-92 00 45

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!


Sidansvarig: Adrian Braekke, senast ändrad 09 januari 2018