Anmäl dig som språkvän - Fikarasten

Fikarasten, ett språkvänsmöte. Klicka på bilden för att förstora.

Fikarasten, ett språkvänsmöte. Klicka på bilden för att förstora.

En enkel väg in i samhället kan vara genom en språkvän. Götene har valt en modell där vi vill fokusera på att få kontakter in till arbetslivet. Sju av tio jobb förmedlas via kontakter och kommer du som ny till Sverige så behöver du kontakter. Därför vill vi försöka matcha personer med viss utbildning eller erfarenhet med någon med motsvarande kompetens i Sverige.

Det är viktigt att skapa förutsättningar för att våra nya Götenebor ska få möjlighet att träffa någon i samma bransch som de själva vill jobba i. Detta så de kan få förståelse för hur det fungerar i Sverige. Om du som svensk har möjlighet att visa din arbetsplats kan det vara ett sätt att mötas på.

Vem som helst kan bli språkvän. Om du själv inte jobbar längre kanske du känner någon som du kan förmedla personen vidare till.

Det kan ju också vara så att du som nyanländ inte har jobbat i ditt hemland och därför kan ett drömyrke vara samtalsämnet. En språkvän kan ge dig tips på fler kontakter inom din bransch, berätta hur arbetslivet fungerar i Sverige och hur du som nyanländ kan tänka för att ha en chans till ett arbete inom den bransch du önskar dig.

Dessutom kan ni som språkvänspar naturligtvis prata om intressen, familjen och allt annat spännande som pågår i livet. Om ni känner att ni inte har så mycket att prata om kan ni alltid byta språkvän eller tipsa om någon annan med samma bakgrund som kan fortsätta diskutera arbetsmöjligheter och intressen.

Första gången ni träffas bjuder Götene kommun på en fika. Ni bestämmer själva hur många gånger ni vill träffas och på vilket sätt. En fika eller en lunch är ett enkelt sätt att börja med.

Anmälan

Varför vill du gå med i "Fikarasten"? *
Kontakt *
User information

Fyll i de branscher som du har bäst kunskap om och kan ha möjlighet att öppna dörrar inom.


Är det något mer du vill berätta om dig själv?

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!


Sidansvarig: Ulla Knutsson, senast ändrad 26 oktober 2017