Överförmyndare

Överförmyndaren i Götene ingår i organisationen Överförmyndare i samverkan tillsammans med överförmyndaren i Lidköping, Essunga, Grästorp och Vara. De samverkande överförmyndarna har kontor i Stadshuset i Lidköping och mottagningsmöjligheter i respektive kommun. Handläggarna har dock sina fasta arbetsplatser i Lidköping.

Mer information om överförmyndaren och gode män får du på Lidköpings kommuns hemsida (nytt fönster)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Överförmyndarens ansvar

Överförmyndaren ansvarar för förvaltarskap och god man. Alla personer blir myndiga vid 18 års ålder. För barn måste finnas en förmyndare. I normala fall är föräldrarna förmyndare. Om en förälder dör blir den andre ensam förmyndare. Saknar barnet båda föräldrarna förordnar tingsrätten en förmyndare.

När en person blivit myndig finns det inga möjligheter att omyndigförklara henne. Däremot finns det tillfällen när tingsrätten kan förordna en förvaltare.

Vanligare är att tingsrätten utser god man för de personer som på grund av till exempel sjukdom behöver hjälp med sin ekonomiska förvaltning. God man och förvaltare står under tillsyn av överförmyndaren, ett uppdrag som finns i alla kommuner.

Den person som behöver god man kan själv alltid ansöka om detta. Kan man inte själv ansöka kan ansökan göras av anhöriga.

Kontakt

Therese Sjöberg, överförmyndare
Telefon: 0510-77 04 90
 E-post: therese.sjoberg@lidkoping.se

Ersättare: Per Rådmark

Du kan boka boka tid för personligt besök eller så ringer du på våra telefontider tisdagar 9.30-11.30 och torsdagar 13.00-15.00 eller skicka ett e-postmeddelande till oss. Om du ringer utom telefontid kan du lämna ett meddelande i telefonsvararen så besvarar vi ditt samtal så fort vi kan.

Postadress

Lidköpings kommun
Överförmyndaren
531 88 Lidköping

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!


Sidansvarig: Per Rådmark, senast ändrad 16 september 2016