Lyssna

Anhöriggrupper

Har du behov av att träffa andra anhöriga? Då kan en anhöriggrupp vara något för dig!

Anhöriggrupperna startas löpande när det finns behov. Anmäl ditt intresse så tar anhörigsamordnaren kontakt med dig i god tid innan gruppen startar. Du kan också föreslå nya grupper. Kontaktuppgifter finns längst ner på sidan.

I en anhöriggrupp träffar du andra anhöriga som lever i liknande situationer. Det är ett tillfälle till utbyte av erfarenheter, bekymmer och glädjeämnen med andra anhöriga. Att göra saker tillsammans, lära tillsammans, få information med mera.

Den som leder gruppen arbetar inom kommunen. Alla i gruppen har tystnadsplikt, och alla grupper är kostnadsfria.

Grupperna genomförs ibland i samverkan mellan Götene kommun och andra närliggande kommuner.

Anhöriggrupper som genomförs i Götene

Nedan finns exempel på grupper som genomförs i Götene kommun. Grupperna startar löpande när behov finns. Du kan alltid skicka in din intresseanmälan eller ge förslag på fler grupper.

Anhöriggrupp för föräldrar till barn med problematisk skolfrånvaro

Samtalsgrupp utifrån gruppens önskemål. Utbyte av tankar, ideér, utmaningar man kan möta som förälder. Du som förälder kan ansluta till gruppen när du önskar under terminen.

Uppstart: 14 januari klockan 17.00-19.00, därefter vid ett tillfälle per månad under våren.

Anhöriggrupp missbruk/psykisk ohälsa

I grupp eller enskilt erbjuds Craft - Ett manualbaserat självhjälpsmaterial. Syftet med Craft är att du som anhörig ska få redskap till att både ta hand om dig själv men även få stöd för bättre kommunikation och relation med din närstående.

Uppstart i grupp: 22 mars kl 16.00-18.00

Anhöriggrupp för dig som stöttar eller vårdar din partner i hemmet

Anhöriggruppen riktar sig till dig som vårdar din maka/make/partner i ert gemensamma hem. Genom filmer och samtal närmar vi oss frågor som kan vara svåra att prata med andra om. Det samtalen kommer att handla om är förändringen från att vara en jämnbördig partners till att leva med en partner med omsorgsbehov. Om kärlek, sorg, frustration. Hur ska det bli i framtiden? Hur ska jag orka?

Samtalsgrupp för dig som får stöd i din vardag

Samma tid som anhöriggruppen kommer du som behöver stöd i din vardag kunna delta i en samtalsgrupp tillsammans med andra som delar liknade erfarenheter.

Uppstart: 21 mars kl 13.30-15.30

Utbildningsserie om demenssjukdom

En utbildningsserie i fyra delar som riktar sig till dig, anhörig till någon med demenssjukdom. Utbildningsserien är ett samarbete mellan Götene och Skara kommun.

Uppstart: 3 april 2024.

Samtalsgrupp för dig som är anhörig och yrkesverksam

En samtalsgrupp för dig som är anhörig och yrkesverksam. Att vara mitt i livet när den du lever med blir sjuk man medföra stora utmaningar. Att dela erfarenheter med andra som är i liknande situation, upplevs för många som stärkande.

Gruppen är igång och du kan ansluta när du vill under terminen. Kvällstid.

Träff till dig mellan 12-16 år som har syskon med funktionsnedsättning

Uppstartsträff för dig syskon som anhörig. Tillsammans med Lidköpings kommun önskar vi sedan fortsätta att ha gruppträffar, utifrån de behov och önskemål som lyfts upp.

Samtalsgrupp för vuxensyskon

Syskonrelationen är en av de längsta relationerna vi har. Hur påverkas den när ens syskon har en sjukdom eller funktionsnedsättning. Kanske är du ett vuxensyskon som vill dela dina tankar och erfarenheter med andra. I gruppen följer vi samtalsmaterialet Fokus på mig- vuxensyskon.

Anhöriggrupp "När jag inte längre finns med"

En anhöriggrupp för dig som förälder till ett vuxet barn med funktionsvariation som är i processen att bli mer självständig. I gruppen får vi kunskap och information som kan bidra till ökad trygghet för dig som förälder.

Anhöriggrupp för mor- och farföräldrar till barn med neuropsykiatriska funktionsvariationer

En samtalsgrupp för dig som är mor- eller farförälder till ett barnbarn med neuropsykiatrisk funktionsvariation. I denna grupp får du möjlighet att öka din kunskap om olika diagnoser och ventilera tankar, känslor och erfarenheter med andra som befinner sig i en liknande sitiation.

Uppstart: 20 maj

Är du intresserad?

Lämna intresseanmälan till:

Linda Kjellgren, anhörigsamordnare
Telefon: 0511-38 62 74
E-post: anhorig@gotene.se

eller Carina Larsson, alkohol- och drogrådgivare
telefon: 0511-38 63 63 (gäller enbart anmälan missbruk/psykisk ohälsa)

Text

Text

Relaterade sidor

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!