Bio Göta Lejon

Tillgängligheten för funktionsnedsatta på biograf Göta Lejon.

Vanligtvis visas film onsdagar och söndagar men det blir ofta även andra tillfällen. Här kan du se bra filmer till ett mycket förmånligt pris. Popcorn, läsk och godis finns att köpa i foajén.

Här kan du se bio i jättebekväma fåtöljer med ordentligt benutrymme.

Platsbokning

Boka plats direkt! (nytt fönster)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Du kan också boka plats på Medborgarkontoret, vardagar mellan klockan 8.00‑17.00 på telefon: 0511‑38 60 01 eller i bion från cirka en timme innan varje föreställning på telefon: 0511‑504 90.

Hämta ut biljetter

Vill du slippa stå i kö innan föreställningen kan du köpa dina biljetter på medborgarkontoret i Centrumhuset, vardagar klockan 8.00‑17.00. Annars hämtar du dina bokade biljetter på bion senast 20 minuter innan filmen startar. Kassan öppnar cirka 45 minuter innan filmen startar.

Vill du bli medlem i bioföreningen?

Bio Göta Lejon drivs av en ideell förening. Vill du bli medlem så fyll i det här formuläret.

Aktuella filmer

 • Klicka på bilden för att förstora.

  Dolda tillgångar


  Söndag 26 februari klockan 18.30
  Pris: 100 kronor. Längd: 2 timmar och 6 minuter. Åldersgräns är inte bestämd ännu.
  Boka plats direkt! (nytt fönster)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterDolda tillgångar är den fantastiska berättelsen om Katherine Johnson, Dorothy Vaughn och Mary Jackson. Tre briljanta kvinnor som jobbade för NASA och var hjärnorna bakom en av historiens största projekt, John Glenns uppskjutning i rymden.Det var en fantastisk bedrift som återgav USA sitt självförtroende och inspirerade resten av världen. Trion krossade alla kön och rasbarriärer och blev en inspirationskälla för kommande generationer att drömma stort.Genre: Drama.

 • Klicka på bilden för att förstora.

  Dagbio: Tjuvjägaren - Filmen om Lasse i berget


  Onsdag 8 mars klockan 14.00 Pris: 80 kronor inklusive fika. Längd: 1 timme och 32 minuter.Den associala vildmannen Lasse bor med sin fru Inga i en grotta på Kinnekulle. För att kunna överleva måste han jaga, men han saknar mark att jaga på. Lasse tvingas tjuvjaga på Baronens mark vilket leder till en våldsam och svår konflikt.Konflikten påverkar Lasse och Ingas relation negativt då den leder till att de till ingas stora förtret blir isolerade från gemenskapen i byn. Konflikten eskalerar snabbt när Lasse vägrar att låta överheten vinna. Med risk för att förlora både grottan, sitt gevär och sin fru sätter han emot allt vad han kan för det han anser sig ha rätt till; Att jaga vart han vill, när han vill och hur han vill.Filmen är producerat som ett gräsrotsprojekt där privatpersoner, föreningar, kommuner och företag från hela Västra Götaland har bidragit till filmen. I teamet återfinns över 140 personer samt 20 skådespelare. Filmen är producerad av filmbolaget Affekt Film i samarbete med Studiefrämjandet och med stöd från Lidköpings Kommun, Götene Kommun, Tibro Kommun samt Jan Hedins Stiftelse.Huvudrollerna spelas av Niklas Falk (Lasse) och Ylva Lööf (Inga) som är mer kända från Kaj Pollaks oscarsnominerade film Så som i Himmelen och uppföljaren Så ock på jorden. Där spelade Niklas prästen Stig och Ylva körledaren Siv. I rollen som Lasses största motståndare (Baronen) ser vi veteranen Ingemar Carlehed och i den andra stora kvinnliga rollen ser vi Annica Liljeblad (Grevinnan) som går en ljus framtid till mötes med flera stora roller i prestigefyllda filmer. Utöver dessa fyra bärande roller så har Tjuvjägaren Sveriges kanske mest erfarna filmskådespelare Lennart Hjulström (Hamilton - I nationens intresse), guldbaggebelönade Gunilla Nyroos (Känn ingen sorg), Hanna Lekander (Upp till kamp) och Sven-Åke Gustavsson (Snoken).

 • Klicka på bilden för att förstora.

  Teater på bio: Galenskaparnas "Grisen i säcken"  


  Söndag 26 mars klockan 15.00 Pris: 120 kronor. Längd: 2 timmar och 20 minuter.Boka plats direkt! (nytt fönster)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterGrisen i säcken med Galenskaparna, AfterShave och Den Ofattbara Orkestern.Det blir en storslagen nostalgitripp när publiken får återuppleva den omåttligt populära revyn från 1991, med klassikerna Som en kork i mörker, Värmlänningarna kommer tillbaka och Doktor Hakas rekordrevy. Vi möter även Allan Preussen i fåtöljen och Farbror Frej.Inspelad på Lorensbergsteatern, Göteborg 
 • Klicka på bilden för att förstora.

  Dagbio: Den allvarsamma leken


  Onsdag 29 mars klockan 14.00
  Pris: 80 kronor inklusive fika. Längd: 1 timme och 56 minuter. Tillåten från 7 år (barntillåten i vuxens sällskap).Journalisten Arvid Stjärnblom och konstnärsdottern Lydia Stille träffas i skärgården en vacker försommarkväll. Omedelbar förälskelse uppstår. De inleder en romans men på grund av sociala omständigheter glider de ifrån varandra. De finner ett tryggt liv med någon annan och gifter sig på var sitt håll.Tio år senare träffas de igen. Drömmen om den rena, stora och oförstörda kärleken är magnetisk och de inleder en passionerad affär. Priset för affären kräver större offer än vad de båda kan ana.

 • Klicka på bilden för att förstora.

  Dagbio: Bland män och får


  Onsdag 26 april klockan 14.00
  Pris: 80 kronor inklusive fika. Längd: 1 timme och 33 minuter. Tillåten från 15 år (tillåten från 11 år i vuxens sällskap).I en avlägsen isländsk jordbruksdal lever två bröder som grannar – och bittra fiender. Bägge är fårbönder och varje år tävlar de mot varandra om att vinna det ärofulla första priset för bästa bagge.I över 40 år har de vägrat att tala med varandra. Men så händer det som inte får hända; ett får misstänks ha drabbats av en fruktad fårsjukdom. Efter åratal av krig dem emellan, tvingas bröderna nu att börja samarbeta för att rädda sina hem och djur. De är helt överens om vad som måste göras, även om det innebär att bryta mot lagen.

  Bland män och får är Islands officiella Oscarbidrag och belönades med förstapriset i kategorin Un certain regard vid filmfestivalen i Cannes 2015.


Kommande filmer

Information

Gatuadress: Torggatan 4 (Götasalen i Centrumhusets källare)

Platser: 87 

Biljettbokning: Medborgarkontoret i Götene. Telefon: 0511-38 60 01

Telefon kassa: 0511-504 90

Postadress: c/o Götene kommun, 533 80 Götene

Startår: 2003

Ägare: Videvox Biografservice AB. Telefon: 08-92 00 45

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!


Sidansvarig: Adrian Braekke, senast ändrad 20 januari 2017

Götene kommun

Torggatan 4
533 80 Götene
Telefon: 0511-38 60 00
Fax: 0511-593 07
Skicka e-post

Faktureringsadress

Följ Götene kommun:
Prenumerera på Götene kommuns nyheter via RSS
Följ Götene kommun på Facebook
Följ Götene kommun på Twitter
Se bilder från Götene kommun på Flickr
Se Götene kommuns filmer på YouTube
Information om tillgängligheten i kommunens lokaler.