Lyssna på sidan Lyssna

Bio Göta Lejon

Tillgängligheten för funktionsnedsatta på biograf Göta Lejon.

Vanligtvis visas film onsdagar och söndagar men det blir ofta även andra tillfällen. Här kan du se bra filmer till ett mycket förmånligt pris. Popcorn, läsk och godis finns att köpa i foajén.

Här kan du se bio i jättebekväma fåtöljer med ordentligt benutrymme.

Platsbokning

Boka plats direkt! (nytt fönster)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Du kan också boka plats på Medborgarkontoret, vardagar mellan klockan 08.00-17.00 på telefon: 0511-38 60 01 eller i bion cirka en timme innan varje föreställning på telefon: 0511-504 90.

Observera att vi inte tar emot betalkort i bion.

Vill du bli medlem i bioföreningen?

Bio Göta Lejon drivs av en ideell förening. Vill du bli medlem så fyll i det här formuläret.

Aktuella filmer

 • Klicka på bilden för att förstora.

  Muminfamiljen på rivieran (Alla talar svenska!)


  Söndag 16 november klockan 15.00
  Söndag 23 november klockan 13.00 - OBS! Ändrad tid!
  Pris: 65 kronor. Längd: 1 timme och 21 minuter. Barntillåten.Snorkfröken och Muminpappan drömmer om champagne och soliga terrasser på Rivieran. Muminfamiljen bestämmer sig för att ta sig ut med segelbåten i månskenet. Familjen hamnar mitt i en häftig storm och vaknar följande morgon på en öde ö – med Rivieran inom synhåll. Mumin lovar att ta Snorkfröken till Rivieran. Väl på Rivieran misstar Muminfamiljen Le Grand, ett av de finaste hotellen på strandpromenaden för en privat herrgård. Muminpappa bestämmer att de från och med nu ska vara Familjen de Mumin, varpå de genast erbjuds den kungliga sviten på hotellet. Muminpappan och Snorkfröken känner sig hemma på Rivieran, men Muminmamma och Mumin delar inte deras entusiasm för den glamorösa livsstilen. Till Mumins förtret har en internationell playboy Clark, fått upp ögonen för Snorkfröken. För att passa in i stadsbilden vill Snorkfröken köpa en ny bikini. Hon besöker den exklusiva butiken La Mode à la Mode där hon uppmanas att pröva sin lycka på casinot för att kunna skaffa en bikini. 

 • Klicka på bilden för att förstora.

  Faraos dotter (Balett på vita duken)


  Söndag 23 november klockan 15.00 Pris: 180 kronor (155 kronor för dig upp till 26 år).
  Längd: 2 timmar och 30 minuter.
  Bio Göta Lejon visar baletten Faraos dotter som är inspelad på Bolsjoj i Moskva. I baletten dansar en av världens bästa ballerinor - Svetlana Sakharova. Svetlana Sakharova anses vara en av världens bästa ballerinor i sin generation. Hon har varit anställd vid Bolsjojbaletten sedan 2003, men har gästspelat på scener i bland annat Tokyo, New York, Milan och Paris.Baletten var 1860-talets mest storslagna show, men blev senare förbjuden i Sovjet av ideologiska skäl. Det bortglömda mästerverket har återupptagits på senare år.Engelsmannen Lord Wilson reser genom Egypten med sin tjänare Jon Bull. Under en storm röker han opium i prinsessan Aspicias pyramid, och får under sin drogade sömn fantastiska drömmar. Han vaknar upp i antikens Egypten där han förälskar sig i Aspicia, som är trolovad med en nubisk kung.

 • Klicka på bilden för att förstora.

  Dum & Dummare 2


  Söndag 23 november klockan 18.30
  Onsdag 26 november klockan 19.00
  Pris: 75 kronor. Längd: 1 timme och 49 minuter. Tillåten från 7 år.Duon Harry och Lloyd är snart tillbaka på vita duken, återigen med bröderna Farrelly i registolen. I rollerna ser vi ännu en gång Jim Carrey som Lloyd Christmas och Jeff Daniels som Harry Dunne samt Jennifer Lawrence, Kathleen Turner och Laurie Holden.DUM OCH DUMMARE 2 utspelar sig 20 år efter den galna roadtrippen till Aspen. Harry är i behov av en ny njure. Efter att ha upptäckt att han har en fullvuxen dotter beger han sig ut tillsammans med sin trogne vän Lloyd på ännu ett äventyr för att hitta sitt förlorade barn och donator. Resan går dock inte riktigt som planerat… I rollerna ser du bland annat Jim Carrey, Jeff Daniels, Jennifer Lawrence, Laurie Holden, Kathleen Turner och Rob Riggle.Regissör: Bobby Farrelly Peter Farrelly

 • Klicka på bilden för att förstora.

  The Hunger Games - Mockinjay part 1


  Söndag 30 november klockan 18.30
  Onsdag 3 december klockan 19.00
  Pris: 80 kronor. Längd: 2 timmar och 5 minuter. Tillåten från: 11 år (tillåten från 7 år i vuxens sällskap).
  Filmen är baserade på Suzanne Collins succéroman med samma namn, om en gastkramande framtid som är grym, rå, falsk och egentligen bara handlar om en sak – att hålla folket i schack.The Hunger Games - Mockingjay, Part 1:
  Vi får följa vår hjältinna Katniss Everdeen när hon leder Panems tolv distrikt i ett uppror mot den korrupta huvudstaden Capitol.Kriget som kommer att avgöra Panems öde eskaleraroch Katniss måste bestämma sig vem hon kan lita på och göra allt som krävs för att skydda sin familj och sina vänner.
  I rollerna ser vi bland annat Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Elizabeth Banks, Julianne Moore, Philip Seymour Hoffman, Jeffrey Wright, Stanley Tucci och Donald Sutherland.Regissör är Francis Lawrence.

 • Klicka på bilden för att förstora.

  Hans och Greta (Live!) (Opera på vita duken)


  Söndag 7 december klockan 16.00 Pris: 180 kronor (155 kronor för dig upp till 26 år). Engelbert Humperdincks operasaga direktsänds från GöteborgsOperan till Bio Göta Lejon den sjunde december 16.00 Operan sjungs på svenska.Operan Hans och Greta är en hisnande familjeopera efter bröderna Grimms kända saga. I denna uppsättning utspelas sagan i vår tid. Föräldrarna tycks inte ha så mycket tid för Hans och Greta, som därför leker och fantiserar denna spännande historia i sitt inre. För är inte pepparkakshuset misstänkt likt deras eget? Och häxan, påminner hon inte om någon?Hans och Greta började som en liten pjäs skriven av Humperdinckers syster Adelheid Wette. Hon bad sin bror att tonsätta pjäsen, och den uppfördes under ett julspel. Pjäsen blev dock så populär att den byggdes ut och till slut blev en hel sagoopera som premiäruppsattes på Hoftheater i Weimar dagen före julafton 1893. Det blev en världssuccé som fortfarande spelas världen över.Regi: Katharina Thomas
  Dirigent: Henrik Schaefer
  Musik: Engelbert Humperdinck
  I rollerna:
  Carolina Sandgren, Matilda Paulsson, Elisabeth Mayer/Sofie Asplund, Susanne Resmark och Marco Stella.

Kommande filmer

Information

Gatuadress: Torggatan 4 (Götasalen i Centrumhusets källare)

Platser: 87 

Biljettbokning: Medborgarkontoret i Götene. Telefon: 0511-38 60 01

Telefon kassa: 0511-504 90

Postadress: c/o Götene kommun, 533 80 Götene

Startår: 2003

Ägare: Videvox Biografservice AB. Telefon: 08-92 00 45

Sidansvarig:
, 2014-11-01