Bio Göta Lejon

Tillgängligheten för funktionsnedsatta på biograf Göta Lejon.

Vanligtvis visas film onsdagar och söndagar men det blir ofta även andra tillfällen. Här kan du se bra filmer till ett mycket förmånligt pris. Popcorn, läsk och godis finns att köpa i foajén.

Här kan du se bio i jättebekväma fåtöljer med ordentligt benutrymme.

Platsbokning

Boka plats direkt! (nytt fönster)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Du kan också boka plats på Medborgarkontoret, vardagar mellan klockan 8.00‑17.00 på telefon: 0511‑38 60 01 eller i bion från cirka en timme innan varje föreställning på telefon: 0511‑504 90.

Hämta ut biljetter

Vill du slippa stå i kö innan föreställningen kan du köpa dina biljetter på medborgarkontoret i Centrumhuset, vardagar klockan 8.00‑17.00. Annars hämtar du dina bokade biljetter på bion senast 20 minuter innan filmen startar. Kassan öppnar cirka 45 minuter innan filmen startar.

Vill du bli medlem i bioföreningen?

Bio Göta Lejon drivs av en ideell förening. Vill du bli medlem så fyll i det här formuläret.

Aktuella filmer

 • Klicka på bilden för att förstora.

  Spionernas bro


  Söndag 29 november klockan 18.30
  Onsdag 2 december klockan 19.00
  Pris: 85 kronor.  Längd: 2 timmar och 22 minuter. Tillåten från 11 år (från 7 år i vuxens sällskap).Tom Hanks spelar advokaten James Donovan som på 60-talet hamnar mitt i kalla kriget när CIA ger honom i uppdrag att förhandla fram frigivningen av en tillfångatagen amerikansk pilot. En sann historia i regi av Steven Spielberg baserat på ett manus av bröderna Coen och i övriga roller ser vi bland annat Alan Alda (”MASH”) och Amy Ryan (”Birdman”).Genre: Thrillr, Drama.

 • Klicka på bilden för att förstora.

  Dagbio: Kvinnan i guld


  Onsdag 2 december klockan 14.00
  Pris: 70 kronor inklusive fika.
  Längd: 1 timme och 49 minuter.
  Tillåten från 15 år.
  Filmen visas med svensk text.Femtio år efter att hon flytt andra världskrigets Wien, börjar Maria Altmann sin långa kamp för att återfå de dyrbara familjeägodelar som nazisterna beslagtog under krigsåren. Österrike ändrar plötsligt sina lagar för konstrestitution för att bättra på sin internationella image och möjligheten ges att återuppta gamla fall av misstänkt konststöld. Maria Altmanns familjeägodelar har till stor del hamnat i händerna på de mäktigaste naziförbrytarna och vissa större målningar på det anrika museet Belvedere. Bland dem finns Gustav Klimts välkända porträtt av hennes moster - ”Porträtt av Adele Bloch-Bauer I”, även kallad ”Kvinnan i guld”.Tillsammans med sin oerfarne, men handlingskraftige advokat, tar de sig an en långdragen rättstvist som för dem djupt in i det österrikiska etablissemanget och ända upp i USA:s högsta domstol. Men i sin jakt på upprättelse tvingas Maria också konfrontera svåra sanningar ur det förgångna. Baserad på den sanna historien om Maria Altmann och hennes kamp att få upprättelse från ett lands regering och kunna återförenas med de konstverk som en gång stals av nazisterna från familjens hem i Wien. Ett gripande levnadsöde berättad med stor värme.

 • Klicka på bilden för att förstora.

  En underbar jävla jul (Sverigepremiär!)


  Fredag 13 november klockan 19.00
  Söndag 15 november klockan 18.30
  Lördag 21 november klockan 15.00 - EXTRAFÖRESTÄLLNING!
  Onsdag 25 november klockan 19.00
  Torsdag 3 december klockan 19.00 - EXTRAFÖRESTÄLLNING!
  Pris: 80 kronor.  Längd: 1 timme och 48 minuter. Tillåten från 7 år. (Barntillåten i vuxens sällskap.) Svensk text.27-åriga Simon och Oscar har varit ett par i tre år. Tillsammans med sin nära vän Cissi har de köpt ett ”karaktärsfullt” hus i Bromma. Det är i stort behov av renovering men ett rum på övervåningen har de prioriterat. Barnkammaren. Den är klar! Cissi är i nionde månaden. Vem är pappan? Det kan vara Oscar ELLER Simon.Tillsammans ska trion bilda familj.Detta är dock en hemlighet som de skjutit på att berätta för sina egna familjer i snart ett år. Nu finns det ingen återvändo, det kan inte vänta längre. Hemligheten måste fram! Och vilken tidpunkt vore mer perfekt än julafton – toleransens högtid. Dagen då alla måste älska varandra, och vara snälla mot varandra. Jesus födelsedag!I rollerna ser vi bland annat Helena Bergström, Robert Gustafsson, Maria Lundqvist, Anastasios Soulis, Anton Lundqvist, Rakel Wärmländer, Michalis Koutsogiannakis, Inga Landgré, Kajsa Ernst, Peshang Rad, Gustav Levin, Frida Beckman, Neo Siambalis och Paulina Pizarro SwartlingRegi: Helena BergströmGenre: Drama, Komedi.

 • Klicka på bilden för att förstora.

  Legend


  Söndag 6 december klockan 18.30
  Onsdag 9 december klockan 19.00
  Pris: 80 kronor.  Längd: 2 timmar och 11 minuter. Tillåten från: 15 år.LEGEND är den sanna historien om de beryktade gangstrarna, tvillingarna Ronnie och Reggie Kray, och deras uppgång och fall i 60-talets London.Tillsammans tar bröderna över staden, men samtidigt som deras imperium växer hotas deras starka band av maktkamper, galenskap och en kvinna.I rollerna: Tom Hardy som tvillingarna Kray samt Emily Browning, David Thewlis Duffy, Christopher Eccleston och Chazz Palminteri
  Regi: Brian Helgeland, Oscarbelönad för “L.A. Confidential” och Oscarnominerad för “ Mystic River”.
  Regi: Brian HelgelandGenre: Biografi, thriller.

 • Klicka på bilden för att förstora.

  Tsatsiki - Farsan och olivkriget


  Söndag 13 december klockan 15.00
  Onsdag 20 december klockan 15.00
  Pris: 70 kronor.  Längd: 1 timme och 35 minuter. Barntillåten.Tsatsiki längtar till sommarlovet då han ska åka till Grekland för att bo hos sin pappa Yanis. När Tsatsiki anländer till byn är det dock inte riktigt som han mindes det. Pensionat och krogar är öde, det är kris i Grekland och i hans älskade by. När pappa berättar de dåliga nyheterna att han kanske måste sälja både hotellet och olivlunden så blir Tsatsiki upprörd. Men Tsatsikis mamma har lärt honom att aldrig ge upp, han inser att det är upp till honom att rädda hotellet, annars kommer hans älskade plats i Grekland att gå förlorad. Tillsammans med den vilda äventyrerska Alva, en orädd tolvårig flicka full av skratt och upptäckarglädje, startar de ett räddningsuppdrag som förvandlar Tsatsikis sommarlov till en resa fylld av äventyr, vänskap och kärlek.I rollerna: Emrik Ekholm som Tsatsiki, Adam Gutniak som Per Hammar, Sara Vilén som Alva, Liv Mjönes som Tsatsikis mamma, Jonatan Rodriguez som Tsatsikis grekiska pappa och Christine Meltzer som Alvas mamma Durga. Regi: Lisa James Larson.Manus: Moni Nilsson.Genre: Failjefilm

Kommande filmer

Information

Gatuadress: Torggatan 4 (Götasalen i Centrumhusets källare)

Platser: 87 

Biljettbokning: Medborgarkontoret i Götene. Telefon: 0511-38 60 01

Telefon kassa: 0511-504 90

Postadress: c/o Götene kommun, 533 80 Götene

Startår: 2003

Ägare: Videvox Biografservice AB. Telefon: 08-92 00 45

Text

Sidansvarig:
, 2015-11-17