Lyssna på sidan Lyssna

Bio Göta Lejon

Tillgängligheten för funktionsnedsatta på biograf Göta Lejon.

Vanligtvis visas film onsdagar och söndagar men det blir ofta även andra tillfällen. Här kan du se bra filmer till ett mycket förmånligt pris. Popcorn, läsk och godis finns att köpa i foajén.

Här kan du se bio i jättebekväma fåtöljer med ordentligt benutrymme.

Platsbokning

Boka plats direkt! (nytt fönster)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Du kan också boka plats på Medborgarkontoret, vardagar mellan klockan 08.00-17.00 på telefon: 0511-38 60 01 eller i bion cirka en timme innan varje föreställning på telefon: 0511-504 90.

Observera att vi inte tar emot betalkort i bion.

Vill du bli medlem i bioföreningen?

Bio Göta Lejon drivs av en ideell förening. Vill du bli medlem så fyll i det här formuläret.

Aktuella filmer

 • Klicka på bilden för att förstora.

  Medicinen


  Söndag 14 september klockan 18.30
  Onsdag 17 september klockan 19.00
  Söndag 21 september klockan 15.00 - Svensk text
  Pris: 75 kronor. Längd: 1 timme och 55 minuter. Barntillåten.Johanna är hunsad av sin chef på modetidningen Dolce Vita där hon jobbat alldeles för länge. Hon har ständigt ont om pengar, hennes exman har hittat en yngre tjej och sexlivet är lika med noll.
  Johanna behöver ett break. Eller åtminstone en resa till solen med barnen, om hon bara hade råd.
  För att få ihop extrapengar hoppar hon desperat på ett erbjudande som försökskanin för en ny medicin, men pillren hon får har oväntade biverkningar.
  Över en natt ändrar sig allt. Oron är som bortblåst, hon känner sig kåt, snygg och självsäker. Omvärlden ser henne också med helt nya ögon. Hon tar för sig på jobbet och ger sig ut efter kärlek i den löftesrika sommarnatten.
  Livet är underbart. Men hur länge räcker pillren? 
  I rollerna: Helena Bergström, Ewa Fröling, Maria Lundqvist, Katarina Ewerlöf, Cecilia Forss, Susanne Thorson, Petra Mede, Peter Eggers, Thomas Hanzon, Johan H:son Kjellgren, Nina Gunke och Ida EngvollRegi: Colin Nutley Manus är skrivet av Edward af Sillén och Daniel Réhn fritt efter Hans Koppels roman med samma titel.Filmen produceras av Petra Jönsson för Sweetwater. 

 • Klicka på bilden för att förstora.

  100 steg från Bombay till Paris


  Söndag 21 september klockan 18.30
  Onsdag 24 september klockan 19.00
  Pris: 80 kronor. Längd: 2 timmar och 2 minuter. Barntillåten.Lasse Hallström är tillbaka med dramat 100 STEG FRÅN BOMBAY TILL PARIS. Filmen utspelar sig i södra Frankrike där en nyinflyttad indisk familj öppnar en indisk restaurang bara 100 foot från en restaurang belönad med en stjärna i Michelin-guiden. En kulinarisk kamp påbörjas mellan restaurangerna och utmanar familjekänsla, lojalitet och kärlek. Filmen är baserad på den bästsäljande boken med samma namn av Richard Morais. Inspelningarna påbörjas i september i Frankrike och Indien.I rollerna ser vi balnd annat Helen Mirren, Manish Dayal, Om Puri och Charlotte Lebon.Regissör är LAsse Hallström.

 • Klicka på bilden för att förstora.

  Krakel Spektakel (Alla talar svenska!)


  Söndag 28 september klockan 15.00 Pris: 65 kronor. Längd: 1 timme och 15 minuter. Barntillåten.Annabell Olsson är äldre än sju men yngre än elva. Hon har tre nyfödda trillingsyskon som mest är till besvär och en farmor som rymmer ett större äventyr än vad Annabell kan ana. På farmors lantställe finns en bok och i boken finns ett olöst mysterium, nämligen det om trollkarlen som förvandlade sig till ett glas lemonad och drack upp sig själv. I mer än 70 år har farmor funderat över hur det gick till, och hur trollkarlen kan tänkas kunna trolla tillbaka sig själv. Kanske kan Annabell hjälpa farmor att hjälpa trollkarlen och lösa mysteriet. Men var ska hon börja leta? Bara farmor vet… att allt börjar med en särskild sång, ett tokigt tält och en famn full av fantasi.Filmen är baserad på Lennart Hellsings karaktärer och verser om bland andra Krakel Spektakel, Opsis Kalopsis och Kusin Vitamin, och på Poul Ströyers illustrationer.I huvudrollerna: Lea Stojanov (Annabell Olsson), Vanja Blomkvist (farmor m fl), Anton Lundqvist (Krakel Spektakel), Lina Ljungqvist (Kusin Vitamin) och Martin Eliasson (Opsis Kalopsis).Regissör är Elisabet Gustafsson.

 • Klicka på bilden för att förstora.

  The maze runner


  Söndag 28 september klockan 18.30
  Onsdag 1 oktober klockan 19.00
  Fredag 17 oktober klockan 18.00 -
  Ungdomspris!
  Pris: 75 kronor. Längd: 1 timme och 53 minuter. Tillåten från 15 år.
  I actionthrillern THE MAZE RUNNER vaknar Thomas upp instängd i en gigantisk labyrint. Han är inte ensam och den enda chansen att ta sig ut levande är att samarbeta och pussla ihop de ledtrådar de hittar, som verkar leda till en organisation som kallas W.C.K.D.Filmen är regisserad av Wes Ball och är baserad på den bästsäljande boken av James Dashner.I rollerna ser du bland annat Will Poulter, Dylan O'Brien ochThomas Brodie-Sangster.Regissör är Wes Ball.

 • Klicka på bilden för att förstora.

  Boxtrolls (Visas i 3D och i 2D) (Alla talar svenska!)


  Söndag 5 oktober klockan 15.00 - 3D
  Söndag 12 oktober klockan 15.00 - 2D
  Pris: 65 kronor för 2D.
  95 kronor för 3D .
  Längd: 1 timme och 37 minuter. Tillåten från 7 år.HE BOXTROLLS är en komisk saga som utspelar sig i staden Cheesebridge, en förnäm stad där invånarna är besatta av välstånd, klass och de starkast doftande ostarna de kan få tag på. Under stadens idylliska gator bor boxtrollen, ondskefulla monster som kryper ut ur kloakerna på nätterna och stjäl det invånarna i Cheesebridge håller allra kärast: deras barn och deras ost. Åtminstone är det så legenden lyder. I verkligheten är dock boxtrollen ett älskvärt och knasigt underjordiskt folk som bär omkring på sina kartonger som sköldpaddor bär sina skal. När Boxtrollen blir måltavla för den livsfarliga skadedjursbekämparen Arhibald Snatcher (Oscarbelönade Ben Kingsley), som ser utrotandet av trollen som en biljett in i Cheesebridge-sociteten, står allt hopp till deras adopterade hjälte Eggs.
  Regi: Graham Annabele och Anthony Stacchi.

Kommande filmer

Information

Gatuadress: Torggatan 4 (Götasalen i Centrumhusets källare)

Platser: 87 

Biljettbokning: Medborgarkontoret i Götene. Telefon: 0511-38 60 01

Telefon kassa: 0511-504 90

Postadress: c/o Götene kommun, 533 80 Götene

Startår: 2003

Ägare: Videvox Biografservice AB. Telefon: 08-92 00 45

Sidansvarig:
, 2014-08-22