Bio Göta Lejon

Tillgängligheten för funktionsnedsatta på biograf Göta Lejon.

Vanligtvis visas film onsdagar och söndagar men det blir ofta även andra tillfällen. Här kan du se bra filmer till ett mycket förmånligt pris. Popcorn, läsk och godis finns att köpa i foajén.

Här kan du se bio i jättebekväma fåtöljer med ordentligt benutrymme.

Platsbokning

Boka plats direkt! (nytt fönster)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Du kan också boka plats på Medborgarkontoret, vardagar mellan klockan 8.00‑17.00 på telefon: 0511‑38 60 01 eller i bion från cirka en timme innan varje föreställning på telefon: 0511‑504 90.

Hämta ut biljetter

Vill du slippa stå i kö innan föreställningen kan du köpa dina biljetter på medborgarkontoret i Centrumhuset, vardagar klockan 8.00‑17.00. Annars hämtar du dina bokade biljetter på bion senast 20 minuter innan filmen startar. Kassan öppnar cirka 45 minuter innan filmen startar.

Vill du bli medlem i bioföreningen?

Bio Göta Lejon drivs av en ideell förening. Vill du bli medlem så fyll i det här formuläret.

Aktuella filmer

 • Klicka på bilden för att förstora.

  Så ock på jorden


  Fredag 11 september klockan 19.00
  Söndag 13 september klockan 18.30
  Onsdag 16 september klockan 19.00
  Pris: 85 kronor. Längd: 2 timmar och 14 minuter. Tillåten från 11 år (tillåten från 7 år i vuxens sällskap).Filmen visas med svensk text.SÅ OCK PÅ JORDEN – en fristående uppföljare till publik- och kritikersuccén Så som i Himmelen av Kay Pollak – är en livsbejakande berättelse om kärlekens, musikens och dansens kraft att förändra människor.Livet går vidare för människorna i den lilla norrländska byn Ljusåker efter att deras körledare, den världsberömde dirigenten Daniel Daréus, lämnat dem. Kvar finns hans livs kärlek Lena (Frida Hallgren), som väntar hans barn. Lena älskar egentligen svängig folkrock och country, men under stor tvekan tackar hon ändå ja till att ta hand om musiken i byns folktomma kyrka. Det blir startskottet för en kedja av händelser som väcker upp människors lust och längtan. Samtidigt är hennes arbetsmetoder starkt provocerande för etablissemanget och vänner av ordning.Filmen spelades in i trakterna kring Boden och Luleå under våren och sommaren 2014.I rollerna ser vi bland annat Frida Hallgren, Jakob Oftebro, Niklas Falk, Lennart Jähkel, Maria Sid och Björn Granath. Regi: Kay Pollak
  Manus: Carin Pollak och Kay Pollak.


 • Klicka på bilden för att förstora.

  Insidan ut (Alla talar svenska!)


  Söndag 13 september klockan 15.00 - 3D
  Söndag 20 september klockan 15.00 - 2D
  Pris: 95 kronor för 3D, 70 kronor för 2D. Längd: 1 timme och 41 minuter. Tillåten från 7 år (Barntillåten i vuxens sällskap).Att växa upp kan vara knepigt, och för den unga flickan Jenny är det just så. Hennes pappa får ett nytt jobb och familjen flyttar från det trygga livet i en småstad till storstaden San Francisco.Precis som alla andra så styrs Jenny av sina känslor; Glädje, Rädsla, Ilska, Avsky och Vemod. Känslorna bor i Huvudkontoret, ett kontrollcentrum inuti Jennys hjärna där de hjälper henne genom det dagliga livet. Jenny och hennes känslor kämpar med att anpassa sig till en ny stad, ett nytt hus och en ny skola – det blir lite mycket på en gång och det utbryter tumult i Huvudkontoret.

 • Klicka på bilden för att förstora.

  Maze runner 2: The Scorch trials


  Söndag 20 september klockan 18.30
  Onsdag 23 september klockan 19.00
  Pris: 85 kronor. Längd och åldersgräns är inte bestämt än.I den andra delen av förra året stora biosuccé “The Maze Runner” står Thomas och hans gäng inför en ännu större utmaning när de ska ta reda på allt om organisationen W.C.K.D. De befinner sig nu i ett öde landskap,kallat ”the Scorch”, fyllt av dödliga hinder. Här slår de sig ihop med motståndsrörelsen och kämpar tillsammans mot W.C.K.Ds tunga armé. Men kanske är det för sent för att stoppa dem och deras fruktansvärda planer.... I rollen som Thomas återser vi Dylan O’Brien och för regi står Wes Ball.

 • Klicka på bilden för att förstora.

  Nicke Nyfiken (Alla talar svenska!)


  Söndag 27 september klockan 15.00
  Söndag 4 oktober klockan 15.00
  Pris: 70 kronor. Längd: 1 timme och 21 minuter. Barntillåten.Svinga dig in i ditt livs äventyr tillsammans med allas vår favoritapa i den nya filmen NICKE NYFIKEN 3 – TILLBAKA TILL DJUNGELN. Denna gång ger sig Nicke ut på ett viktigt rymduppdrag, men efter lite misslyckade apkonster kraschar han istället i Afrika. Medan Mannen med den gula hatten söker efter honom ger sig Nicke ut på upptäcksjakt i djungeln och skaffar sig ett gäng nya vänner på vägen.När de två bästa vännerna äntligen återförenats ger de sig ut på ett nytt, oförglömligt äventyr tillsammans med sina nya vänner.Följ med Nicke Nyfiken på en glädjefylld resa som hela familjen kommer att älska!

 • Klicka på bilden för att förstora.

  Jag är Ingrid


  Söndag 27 september klockan 18.30
  Onsdag 30 september klockan 19.00
  Pris: 80 kronor. Längd: 1 timme och 53 minuter. Tillåten från 11 år (tillåten från 7 år i vuxens sällskap).Filmen visas med svensk text. Sjufaldigt Oscarsnominerade och trefaldigt Oscarsbelönade Ingrid Bergman var en av Hollywoods gulderas starkast lysande stjärnor, med storslagna prestationer i klassiker som Casablanca (1942) och Höstsonaten (1978). 2015 skulle hon ha fyllt 100 år.Våren 2011 träffar regissören Stig Björkman Ingrid Bergmans dotter Isabella Rossellini på filmfestivalen i Berlin. Isabella föreslår att han ska "göra en film om mamma". Genom Isabella får Stig tillgång till en av filmhistoriens största skådespelerskor och möjligheten att berätta Ingrid Bergmans historia med hennes egna ord och bilder. Resultatet är ett personligt och fängslande porträtt som avslöjar en kvinna med obestridlig viljestyrka, stor talang och en för sin tid radikal syn på karriär, moderskap och kärleksliv.Regissör: Stig Björkman
  Medverkande:  Isabella Rossellini, Roberto Rossellini, Ingrid Rossellini och Pia Lindström.
  Röst: Alicia Vikander
  Musik: Michael  Nyman
  Slutsång: Eva Dahlgren


Kommande filmer

Information

Gatuadress: Torggatan 4 (Götasalen i Centrumhusets källare)

Platser: 87 

Biljettbokning: Medborgarkontoret i Götene. Telefon: 0511-38 60 01

Telefon kassa: 0511-504 90

Postadress: c/o Götene kommun, 533 80 Götene

Startår: 2003

Ägare: Videvox Biografservice AB. Telefon: 08-92 00 45

Sidansvarig:
, 2015-09-02