Bio Göta Lejon

Tillgängligheten för funktionsnedsatta på biograf Göta Lejon.

Vanligtvis visas film onsdagar och söndagar men det blir ofta även andra tillfällen. Här kan du se bra filmer till ett mycket förmånligt pris. Popcorn, läsk och godis finns att köpa i foajén.

Här kan du se bio i jättebekväma fåtöljer med ordentligt benutrymme.

Platsbokning

Boka plats direkt! (nytt fönster)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Du kan också boka plats på Medborgarkontoret, vardagar mellan klockan 8.00‑17.00 på telefon: 0511‑38 60 01 eller i bion från cirka en timme innan varje föreställning på telefon: 0511‑504 90.

Hämta ut biljetter

Vill du slippa stå i kö innan föreställningen kan du köpa dina biljetter på medborgarkontoret i Centrumhuset, vardagar klockan 8.00‑17.00. Annars hämtar du dina bokade biljetter på bion senast 20 minuter innan filmen startar. Kassan öppnar cirka 45 minuter innan filmen startar.

Vill du bli medlem i bioföreningen?

Bio Göta Lejon drivs av en ideell förening. Vill du bli medlem så fyll i det här formuläret.

Aktuella filmer

 • Klicka på bilden för att förstora.

  Tjuvjägaren - Filmen om Lasse i berget


  Onsdag 9 november klockan 16.30
  Torsdag 10 november klockan 19.00
  EXTRA! Fredag 11 november klockan 18.00
  EXTRA! Lördag 12 november klockan 15.00
  Söndag 20 november klockan 18.30
  EXTRA! Onsdag 23 november klockan 14.00
  EXTRA! Onsdag 23 november klockan 16.30
  Onsdag 23 november klockan 19.00
  Söndag 27 november klockan 15.00
  EXTRA! Måndag 28 november klockan 18.00
  EXTRA! Tisdag 29 november klockan 18.00
  EXTRA! Torsdag 1 december klockan 15.00
  EXTRA! Torsdag 1 december klockan 18.00
  EXTRA! Lördag 10 december klockan 14.00 Pris: 80 kronor.
  Längd: 1 timme och 32 minuter.
  Den associala vildmannen Lasse bor med sin fru Inga i en grotta på Kinnekulle. För att kunna överleva måste han jaga, men han saknar mark att jaga på. Lasse tvingas tjuvjaga på Baronens mark vilket leder till en våldsam och svår konflikt.Konflikten påverkar Lasse och Ingas relation negativt då den leder till att de till ingas stora förtret blir isolerade från gemenskapen i byn. Konflikten eskalerar snabbt när Lasse vägrar att låta överheten vinna. Med risk för att förlora både grottan, sitt gevär och sin fru sätter han emot allt vad han kan för det han anser sig ha rätt till; Att jaga vart han vill, när han vill och hur han vill.Filmen är producerat som ett gräsrotsprojekt där privatpersoner, föreningar, kommuner och företag från hela Västra Götaland har bidragit till filmen. I teamet återfinns över 140 personer samt 20 skådespelare. Filmen är producerad av filmbolaget Affekt Film i samarbete med Studiefrämjandet och med stöd från Lidköpings Kommun, Götene Kommun, Tibro Kommun samt Jan Hedins Stiftelse.Huvudrollerna spelas av Niklas Falk (Lasse) och Ylva Lööf (Inga) som är mer kända från Kaj Pollaks oscarsnominerade film Så som i Himmelen och uppföljaren Så ock på jorden. Där spelade Niklas prästen Stig och Ylva körledaren Siv. I rollen som Lasses största motståndare (Baronen) ser vi veteranen Ingemar Carlehed och i den andra stora kvinnliga rollen ser vi Annica Liljeblad (Grevinnan) som går en ljus framtid till mötes med flera stora roller i prestigefyllda filmer. Utöver dessa fyra bärande roller så har Tjuvjägaren Sveriges kanske mest erfarna filmskådespelare Lennart Hjulström (Hamilton - I nationens intresse), guldbaggebelönade Gunilla Nyroos (Känn ingen sorg), Hanna Lekander (Upp till kamp) och Sven-Åke Gustavsson (Snoken).

 • Klicka på bilden för att förstora.

  Pettson och Findus - Juligheter (Alla talar svenska!)


  Söndag 4 december klockan 15.00
  Söndag 11 december klockan 15.00
  Pris: 80 kronor.
  Längd: 1 timme och 12 minuter.
  Barntillåten.
  Två dagar före julafton blir Pettson och Findus insnöade på den lilla gården. Snart har de ätit upp all mat och inte kan de ta sig ut för att hugga ner en julgran. Findus är rädd att det inte kommer bli något julfirande, men Pettson lovar att det ska bli den bästa julen någonsin!Nästa dag är vädret bättre och de lyckas ta släden ut i skogen. Men Pettson gör illa foten och de får återvända hem tomhänta. Grannarna Beda och Gustavsson erbjuder sig att hjälpa dem, men Pettson envisas med att tacka nej. När Findus gör ett sista försök att rädda julen håller han på att ställa till det ordentligt. Till slut får han Pettson på bättre tankar och tillsammans bygger de en alldeles egen julgran.Plötsligt knackar det på dörren och när de öppnar tror de inte sina ögon: Där står deras snälla grannar med famnen full av godsaker. Äntligen kan vännerna fira den bästa julen någonsin!Genre: Familj .


 • Klicka på bilden för att förstora.

  Allied


  Söndag 11 december klockan 18.30
  Pris: 90 kronor.
  Längd: 2 timmar och 4 minuter. Tillåten från 15 år.
  Robert Zemeckis (Forrest Gump, Tillbaka till framtiden) nya film, ALLIED, är ett krigsdrama med Brad Pitt och Marion Cotillard i huvudrollerna.De gör rollerna som Max, en brittisk underrättelseofficer, och Marianne, som är fransk motståndskämpe. De möts för första gången under ett uppdrag i Casablanca, 1942, vilket resulterar i giftemål. Då de, efter en period på olika håll, återförenas i London, nås Max av ryktet att Marianne sannolikt är spion för Nazityskland.Förutom Pitt och Cotillard, medverkar även Lizzy Caplan, Jared Harris och Matthew Goode.Genre: Thriller.

 • Klicka på bilden för att förstora.

  Rouge one - A Star Wars story (Världspremiär!) (Visas i 2D och 3D)


  Onsdag 14 december klockan 19.00 - VÄRLDSPREMIÄR! - 3D
  Fredag 16 december klockan 19.00 - Ungdomspris! - 2D
  Söndag 18 december klockan 15.00 - 3D
  Söndag 18 december klockan 18.30 - 2D

  Pris: 110 kronor för 3D, 100 kronor för 2D.
  Längd och åldersgräns ännu ej satt.
  En grupp rebeller slår sig samman för ett livsfarligt uppdrag: att stjäla ritningarna till Dödssjärnan så att det finns nytt hopp för galaxen.I huvudrollen ser vi Oscarnominerade Felicity Jones (The Theory of Everything). I regi av Gareth Edwards (Monsters, Godzilla)Genre: Action , fantasy, äventyr.

 • Klicka på bilden för att förstora.

  Rouge one - A Star Wars story (ungdomspris!)


  Fredag 16 december klockan 19.00
  Vi bjuder på fika från klockan 18.30! Längd och åldersgräns ännu ej satt.Pris: (fika samt film) Ungdomar 18 år eller yngre: 50 kronor. För övriga: 100 kronor ALLA är välkomna, men föreställningen är ett samarbete med Götene Kommun - Ungdom och är rikad mot undomar. De som är 18 år eller yngre betalar ett rabatterat pris.En grupp rebeller slår sig samman för ett livsfarligt uppdrag: att stjäla ritningarna till Dödssjärnan så att det finns nytt hopp för galaxen.I huvudrollen ser vi Oscarnominerade Felicity Jones (The Theory of Everything). I regi av Gareth Edwards (Monsters, Godzilla)Genre: Action , fantasy, äventyr.

Kommande filmer

Information

Gatuadress: Torggatan 4 (Götasalen i Centrumhusets källare)

Platser: 87 

Biljettbokning: Medborgarkontoret i Götene. Telefon: 0511-38 60 01

Telefon kassa: 0511-504 90

Postadress: c/o Götene kommun, 533 80 Götene

Startår: 2003

Ägare: Videvox Biografservice AB. Telefon: 08-92 00 45

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!


Sidansvarig: Adrian Braekke, senast ändrad 14 november 2016

Götene kommun

Torggatan 4
533 80 Götene
Telefon: 0511-38 60 00
Fax: 0511-593 07
Skicka e-post

Faktureringsadress

Följ Götene kommun:
Prenumerera på Götene kommuns nyheter via RSS
Följ Götene kommun på Facebook
Följ Götene kommun på Twitter
Se bilder från Götene kommun på Flickr
Se Götene kommuns filmer på YouTube
Information om tillgängligheten i kommunens lokaler.