Bio Göta Lejon

Tillgängligheten för funktionsnedsatta på biograf Göta Lejon.

Vanligtvis visas film onsdagar och söndagar men det blir ofta även andra tillfällen. Här kan du se bra filmer till ett mycket förmånligt pris. Popcorn, läsk och godis finns att köpa i foajén.

Här kan du se bio i jättebekväma fåtöljer med ordentligt benutrymme.

Platsbokning

Boka plats direkt! (nytt fönster)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Du kan också boka plats på Medborgarkontoret, vardagar mellan klockan 8.00‑17.00 på telefon: 0511‑38 60 01 eller i bion från cirka en timme innan varje föreställning på telefon: 0511‑504 90.

Hämta ut biljetter

Vill du slippa stå i kö innan föreställningen kan du köpa dina biljetter på medborgarkontoret i Centrumhuset, vardagar klockan 8.00‑17.00. Annars hämtar du dina bokade biljetter på bion senast 20 minuter innan filmen startar. Kassan öppnar cirka 45 minuter innan filmen startar.

Vill du bli medlem i bioföreningen?

Bio Göta Lejon drivs av en ideell förening. Vill du bli medlem så fyll i det här formuläret.

Aktuella filmer

 • Klicka på bilden för att förstora.

  Paddington (Alla talar svenska!)


  Onsdag 11 februari klockan 12.30
  Söndag 22 februari klockan 15.00
  Söndag 1 mars klockan 15.00
  Pris: 70 kronor. Längd: 1 timme och 35 minuter. Barntillåten.Paddington kommer till London från Perus djungel för att skaffa sig ett nytt hem och söka efter den upptäcktsresande som var nära vän med hans släktingar för länge sedan. Men när han kommer fram upptäcker han att stadslivet inte alls är som han tänkt sig. Och var ska han börja leta? Ensam och vilsen sätter han sig på Paddington Station där familjen Brown hittar honom med en handskriven lapp runt halsen med texten "Var snäll och ta hand om den här björnen". Trots att herr Brown inte alls vill ha en björn hemma låter han sig till slut övertalas men anar inte att deras liv aldrig ska bli sig likt igen. Lyckan ser ut att ha vänt för Paddington, tills en elak djurkonservator får syn på honom och börjar smida ondskefulla planer?PADDINGTON är baserad på de bästsäljande böckerna om den lille björnen som hittas på Paddington Station av familjen Brown. Böckerna om Paddington har sålt mer än 35 miljoner exemplar världen över och har översatts till 40 språk. PADDINGTON är den första långfilmen om den älskade björnen.Filmen gick rakt in på förstaplatsen på den engelska biotoppen under öppningshelgen.PADDINGTON är tvåfaldigt BAFTA-nominerad i kategorierna Bästa manus efter annan förlaga och Enastående brittisk film.
  Svenska röster: Nassim Al Fakir (Paddington), Johan H:son Kjellgren, Linda Ulvaeus, Pernilla Wahlgren, Barbro "Lill-Babs" Svensson, Magnus Ehrner, Sture Ström, Björn Gedda, Ewa Roos, Hanna Bhagavan , Edvin Ryding och Claes Ljungmark.Skådespelare: Ben Whishaw, Hugh Bonneville, Sally Hawkins, Nicole Kidman och Julie Walters.

 • Klicka på bilden för att förstora.

  Cirkeln


  Fredag 27 februari klockan 18.00 - Ungdomspris!
  Söndag 1 mars klockan 18.30
  Onsdag 4 mars klockan 19.00
  Pris: 85 kronor. Längd: 2 timmar och 24 minuter. Tillåten från 11 år.En natt när månen färgas blodröd, befinner sig sex unga tonårsflickor i en övergiven folkpark, dragna dit av en mystisk kraft. Där avslöjas en gammal profetia. De är ”De utvalda”, en grupp häxor – utsedda att rädda världen. Plötsligt är tiden i gymnasiet på liv och död - bokstavligt talat. De måste lära sig samarbeta trots sina olikheter, och kontrollera de magiska krafter som vaknat till liv inom dem. I Cirkeln skildras en parallell värld i vilken drömmar, irriterande föräldrar, mobbing, hämnd och kärlek möter farliga krafter och forntida magi. Filmen baseras på den bästsäljande boken med samma namn.Genre: Drama, fantasy. mysterie.Skådespelare:Miranda Frydman, Gustav Lindh, Josefin Asplund, Irma Von Platen, Helena Engström, Leona Axelsen och Hanna Asp. 
  Regissör: Levan Akin


 • Klicka på bilden för att förstora.

  Filip och Fredrik presenterar: Trevligt folk


  Torsdag 5 mars klockan 19.00
  Pris: 80 kronor. Längd: 1 timme och 36 minuter. Barntillåten. Som första afrikanska lag någonsin har Somalia precis anmält sig till bandy-VM. De unga spelarna bor dock inte i Somalia. De bor i Borlänge. Och ingen av dem har någonsin stått på ett par skridskor. VM i Sibirien börjar om sex månader. Någon tycks ha tänkt väldigt långt utanför boxen...Filip & Fredrik presenterar TREVLIGT FOLK är den folkkära duons första film. Filip Hammar och Fredrik Wikingsson har under ett och halvt år följt det alltid inspirerande, ibland hjärtskärande, ibland komiska arbetet med den somaliska spelartruppen från Borlänge och människorna runt omkring dem. Satsningen, med målet att göra laget redo för bandy-VM, kan tyckas galen men görs inte för att den är galen - utan för att hitta gemensam mark, somalier och Borlängebor emellan.I ett Borlänge där främlingsfientlighet fått fäste följer vi bandysatsningens initiativtagare Patrik Andersson, en färgstark lokalprofil som med lite udda idéer och stort hjärta försöker driva projektet framåt. Samtidigt kämpar lagets förbundskapten Pelle Fosshaug, svensk bandys egen badboy, med sin kanske svåraste uppgift hittills - att träna laget redo för VM. I centrum står spelartruppen, 17 unga män som alla flytt sitt hemland och börjat om. Bredvid dem finns lagledaren Mursal Isa. Alltid klanderfri i lila kostym, alltid på spelarnas sida. Målbilden är tydlig; att gå från noll till någonting. Och att efter sex månader stå på en bandyplan i Sibirien.

 • Klicka på bilden för att förstora.

  Fåret Shaun (Alla talar svenska!)


  Söndag 8 mars klockan 15.00
  Söndag 15 mars klockan 15.00
  Pris: 70 kronor. Längd: 1 timme och 25 minuter. Barntillåten.En dag ställer fåret Shaun till det ordentligt. Hans rackartyg gör så att bonden blir inlåst i en husvagn och det vill sig inte bättre än att den plötsligt rullar iväg ända till den stora staden.Shaun, Bitzer och flocken bestämmer sig för att lämna gården och försöka rädda honom. Det blir början på ett stort och spännande äventyr med massor av tokiga påhitt på vägen?Genre: Animerat, äventyr och familj.Regi: Richard Starzak och Mark Burton 

 • Klicka på bilden för att förstora.

  Seventh son (Visas i 3D och 2D)


  Söndag 8 mars klockan 18.30 - 3D
  Onsdag 11 mars klockan 19.00 - 2D
  Pris: 95 kronor för 3D - 85 kronor för 2D. Längd: 1 timme och 42 minuter. Tillåten från 11 år.I en förtrollad tid och en värld av legender och magi, reser den ende kvarvarande krigaren ur en mystisk, magisk orden (Jeff Bridges) för att finna en hjälte som är förutspådd att födas med otroliga krafter, den siste Sjunde sonen (Ben Barnes). Plötsligt bortryckt från sitt lugna liv som dräng ger sig den osannolike hjälten ut på ett farligt äventyr tillsammans med sin stridshärdade mentor för att besegra en mörk drottning (Julianne Moore) och hennes armé av övernaturliga mördare. Sergei Bodrov regisserar SEVENTH SON efter ett manus av Charles Leavitt och Steve Knight. Filmen är baserad på bokserien "The Last Apprentice" av Joseph Delaney.

Kommande filmer

Information

Gatuadress: Torggatan 4 (Götasalen i Centrumhusets källare)

Platser: 87 

Biljettbokning: Medborgarkontoret i Götene. Telefon: 0511-38 60 01

Telefon kassa: 0511-504 90

Postadress: c/o Götene kommun, 533 80 Götene

Startår: 2003

Ägare: Videvox Biografservice AB. Telefon: 08-92 00 45

Sidansvarig:
, 2015-01-26